Δριμεία επίθεση στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αναφορικά με την πρόθεσή της να μεταφερθούν οι 3 σχολές του Αγρινίου στην Πάτρα, εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8». Ο Κ Κατσιφάρας όχι μόνο δεν συζητά την μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα, αλλά καλεί την Πρύτανη να ανοίξει άμεσα διάλογο για την αναβάθμιση των σχολών και να σταματήσει εδώ και τώρα τις αναφορές περί μεταφοράς.

«Ως Περιφέρεια έχουμε ξεκάθαρη θέση την οποία έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα. Οι σχολές πρέπει να παραμείνουν στο Αγρίνιο. Και όχι μόνο απλά να παραμείνουν. Αλλά απαιτείται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχολών, ώστε οι φοιτητές να έχουν ακόμα καλύτερες συνθήκες σπουδών και έρευνας. Πρόκειται για τμήματα τα οποία παράγουν και προσφέρουν σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία του Αγρίνιου αλλά και ευρύτερα. Για το λόγο αυτό καλώ άμεσα την κ. Κυριαζοπούλου να σταματήσει την οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, κάτι που εξάλλου της ζήτησα και μετά από επικοινωνία που είχα μαζί της» ανέφερε αρχικά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος όμως δεν στάθηκε μόνο στα προαναφερθέντα, εξαπολύοντας και νέα βέλη προς την πλευρά της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου

«Το να γυρίζουμε διαρκώς γύρω από την ουρά μας και να τρώμε τις σάρκες μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Εξάλλου να υπενθυμίσω σε όλους ότι το Υπουργείο είναι αυτό που αποφασίζει και κανείς άλλος. Σεβαστή η άποψη της κ. Κυριαζοπούλου αλλά μέχρι εκεί».

Επί της ουσίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας «άδειασε» και μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την Πρύτανη καλώντας την όχι μόνο στα σταματήσει τις αναφορές στο θέμα αλλά αντίθετα να ανοίξει διάλογο με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, για την περαιτέρω αναβάθμιση των τριών τμημάτων στο Αγρίνιο.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως έγραψε από χθες η «Σ» λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκλογή της στην Πρυτανεία, η κ. Κυριαζοπούλου επανέλαβε την επιθυμίας της για μετακίνηση των τμημάτων στην Πάτρα. Βέβαια ζητούμενο σε τοπικό επίπεδο είναι η αντίδραση καθώς και η επαγρύπνηση των τοπικών φορέων ώστε να αποφευχθούν τυχόν εν κρυπτώ διαδικασίες.

Νίκος Αγγελόπουλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ