Αναβίωσε το βλάχικο γαμήλιο γεύμα (κρέας με μακαρόνια βρασμένα στα καζάνια) το οποίο μοιράστηκε δωρεάν και συνοδεύτηκε με μεγάλο γλέντι.
     Στο Στρογγυλοβούνι Ξηρομέρου, ο πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «το Ψηλοβράχι» διοργάνωσε  την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 μεγάλο γλέντι, που θα μείνει σε όλους αξέχαστο, και ταυτόχρονα μοίρασε σε όλους τους επισκέπτες το περίφημο  βλάχικο γαμήλιο φαγητό.
       Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του δημοτικού σχολείου το βράδυ και όλοι το διασκέδασαν με την καρδιά τους και χόρεψαν μέχρι το πρωί…..
 

     Το βλάχικο  παραδοσιακό γαμήλιο φαγητό είναι βραστό πρόβατο, κοκκινιστό με μακαρόνια χοντρά. Αφού σιγόβρασε το φαγητό για πολλές ώρες στα καζάνια, το βραδάκι άρχισε να σερβίρεται σε όλους τους καλεσμένους ζεστό, πεντανόστιμο και αρκετά πικάντικο.
     Όλοι οι επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι από την νοστιμιά του, είπανε ότι ήταν καταπληκτικό και έδωσαν συγχαρητήρια στο σύλλογο και δύναμη για να συνεχίσουν και για τα επόμενα χρόνια….http://xiromeronews.blogspot.gr/