Έκρηξη σημειώθηκε στο πλοίο Highspeed 5, που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας. Πριν από λίγο βρέθηκε ένας νεκρός στο άνω κατάστρωμα του πλοίου, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο νεκρός ήταν μέλος του πληρώματος, υπεύθυνος ηλεκτρολόγος, ηλικίας 40 ετών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες, μετά από επίπονες προσπάθειες, κατάφεραν να μπουν μέσα στο πλοίο. Μέλημά τους είναι να μην επεκταθεί η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του πλοίου, από την πλώρη, κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση. Ακολούθησε έκρηξη και εκδήλωση μεγάλης φωτιάς και πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό του Πειραιά.

Την ώρα της έκρηξης στο πλοίο βρίσκονταν συνεργεία της επισκευαστικής ζώνης, τα μέλη των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Νωρίτετα, ο πρόεδρος του συνδικάτου Mετάλλων Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, είχε μιλήσει στο newsit για έναν αγνοούμενο ναυτεργάτη και περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, είχε πει πως είναι τέτοιο το μέγεθος της φωτιάς που οι πυροσβέστες δεν μπορούν να πλησιάσουν στο πλοίο.

newsit.gr