Ένα αίτημα των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ για τα σχολεία και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Ένα από τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Δήμο μας είναι και αυτό της προσβασιμότητας σε κάποιες σχολικές μονάδες της πόλης του Αγρινίου, αφού οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθετα μεγάλες αρτηρίες του αστικού ιστού με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Πρόσφατα ο Στέλιος Μερμίγκης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συνέλευση Ανυπότακτο Αγρίνιο» κατέθεσε ένα αίτημα προς την Δημοτική Αρχή της πόλης,για να υπάρξουν κάποιες πεζογέφυρες ή υπόγειες διαβάσεις σε σχολεία, που βρίσκονται σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της πόλης του Αγρινίου. Στην πρόσφατη ανοιχτή συνέλευση του «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ», όπως πληροφόρησε ο κ. Μερμίγκης τα μέλη της συνέλευσης προχθές το βράδυ, επικοινώνησε μαζί του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καζαντζής και του ανέφεραν ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή την κατασκευή των συγκεκριμένων έργων και ότι το μόνο που μπορεί να υπάρξει  είναι ένας διαγωνισμός για την επαρκή σήμανση αυτών των δρόμων ακόμα και με την τοποθέτηση «ματιών γάτας».

Η προοπτική αυτή όμως, δεν έγινε αποδεκτή από την «Συνέλευση», η οποία ομόφωνα αποφάσισε, ότι η συγκεκριμένη δημοτική επιλογή της σήμανσης των δρόμων αποτελεί προσωρινή λύση, η οποία δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά απλά το «ανακουφίζει και εμμένει στο αίτημα της για την οριστική και τελεσίδικη λύση του προβλήματος.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»