201121

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις προκύπτουν σχετικά με τη μοιραία πτήση που κόστισε τη ζωή 71 ατόμων, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Βολιβίας, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πιλότου

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη μοιραία πτήση της «LaMia» προκύπτουν σε καθημερινή βάση και η τελευταία που ήρθε στη δημοσιότητα από τα χείλη του υπουργού Άμυνας της Βολιβίας είναι από τις πιο σοκαριστικές που συνθέτουν το «παζλ» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Ρέιμι Φερέιρα, εις βάρος του πιλότου της μοιραίας πτήσης που κόστιζε τη ζωή σε 71 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και η αποστολή της Σαπεκοένσε, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, αφού τον βάραιναν κατηγορίες για λιποταξία από την Πολεμική Αεροπορία.

«Ο Μιγκέλ Κιρόγκα έλαβε επαγγελματική κατάρτιση απ’ το κράτος, το οποίο σημαίνει πως επένδυσε σ’ αυτόν. Αν λάβουμε υπόψιν πως το κόστος των σπουδών ανέρχεται περίπου στα 50.000 δολάρια, τότε το κράτος απώλεσε χρήματα εξαιτίας της αποχώρησής του απ’ την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Κιρόγκα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα χρόνια προϋπηρεσίας πριν αποχωρήσει απ’ την αεροπορική βάση. Γι’ αυτό το λόγο, υπήρξαν νομικές ενέργειες απ’ την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ούτως ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του κράτους».

sport-fm.gr