937fm
Αρχική » Ειδήσεις - Επικαιρότητα » Αγρίνιο » Αγρίνιο:Δύο ημερίδες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015

Αγρίνιο:Δύο ημερίδες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015

 

 

Ημερίδα για τα Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων
Tο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου,  οργανώνει ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 11.00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην οδό Παπαστράτου 53 και Σμύρνης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Olive products in Mediterranean diet: Taste, Health and Mediterranean diet ’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’,  που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015, θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στο Αγρίνιο  ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο:

ι) την προβολή και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την

ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ-2015 ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα  ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ το Σάββατο  9:00 πμ στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας  Παπαστράτου 53 & Σμύρνης του Δήμου Αγρινίου.

Η  επιστημονική ημερίδα θα έχει ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα:

 

  • Ποιότητας

 

Ποιότητα παρθένου ελαιολάδου (Χριστοπούλου Έφη, Χημικός εμπειρογνώμονας της ΕΕ και του Δ.Σ.Ε)

Η έρευνα στην επιτραπέζια ελιά για βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητάς τηςΔρ. Χρυσούλα Τάσσου, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών  Προϊόντων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός –ΔΗΜΗΤΡΑ

Μεσογειακής Διατροφής και Ελαιοκομίας

Τα ελαιοκομικά προϊόντα ως όχημα μεταφοράς της Μεσογειακής διατροφής στο κόσμο. (Χαρτζουλάκης Κώστας, Γεωπόνος-Ερευνητής, τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων)

Τα ελαιοκομικά προϊόντα ως βάση της μεσογειακής διατροφής του ανθρώπου’ (Μαραζιώτη Ειρήνη, Εκπαιδευτικός & Σύμβουλος Διατροφής-Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας)

Ορθόδοξη θεολογική αναφορά στο ελαιόλαδο (Μάλαινος Φώτιος,’ Θεολόγος-Φιλόλογος, τ. Δ/ντης Λυκείου)

 

  • Υγείας

 

Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία(Κανέλλου Αναστασία, Καθηγήτρια Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Αθήνας).

 

  • Προώθησης

 

Στρατηγική προώθησης και ελληνικό ελαιόλαδο (Λίνα Ράππου, Γεωπόνος, ΜΒΑ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων & Προώθησης  Προϊόντων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων)

Ελληνικό ελαιόλαδο: προώθηση και επώνυμες  εξαγωγές  (Καραντώνης Παναγιώτης, Οικονομολόγος, Διευθυντής του ΕΣΒΙΤΕ και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ομάδας Ελαιολάδου και Ελιάς (Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.)

 

  • Ελαιοκομίας

 

Κλαδική μελέτη ελαιολάδου του Κέντρου επιχειρηματικότητας Αγρινίου της Τράπεζας Πειραιώς Τσιρογιάννη Βασιλική, Συνεργάτης Green Banking,   Ζυγούρη Σοφία,  Συνεργάτης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας,   Γουρούνα Αθανασία,  Συνεργάτης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων  Τράπεζας Πειραιώς

Ομάδα παραγωγών Ελιάς και Ελαιολάδου Κούκη Ακριβή    Τεχνολόγος Γεωπόνος, Υπεύθυνη Επεξεργασίας και Τυποποίησης Επιτραπέζιων ελιών, Aγροτικός Συνεταιρισμός  Ένωση Αγρινίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της ημερίδας από το Live Streaming των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on TumblrPrint this pageShare on RedditShare on StumbleUpon