unnamed (1)

unnamed (3)unnamed (6)unnamed (4)

 

Εγκαινιάστηκε απόψε η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τα εν οίκω, εν δήμω», στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015.

unnamed (2)unnamed (7)

Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος του Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ,ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε και τα εξής:

 

<<Θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αγρινίου γιατί μέσα από την μεθοδική προσπάθειά της και το ολοκληρωμένο πια έργο της στέλνει ένα ακόμη μήνυμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, ενώ συγχρόνως μας ταξιδεύει μέσα από μοναδικές δημιουργίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.
Στην παρούσα έκθεση, εκτός από τα έργα που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό, θέλω να σταθώ με θαυμασμό και στους συμπατριώτες μας συλλέκτες που, εκτός από την αγάπη τους για την τέχνη, μέσα από το μεγαλείο της ανωνυμίας τους μας προσκαλούν να γίνουμε κοινωνοί και συνταξιδιώτες. Στην ενότητα “τα εν οίκω εν δήμω” το “ιδιωτικό” καθίσταται πλέον “κοινό – δημόσιο” και αυτό προσθέτει άλλη διάσταση πέραν της απόδειξης έμπρακτης εμπιστοσύνης τους προς το κύρος της Πινακοθήκη μας. Οι δημόσιες ευχαριστίες μου λοιπόν είναι αυτονόητο καθήκον και το ελάχιστο μπροστά στο μέγεθος της γενναιοδωρίας τους.
Πιστεύω πως η τέχνη, τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, αποκτά και μια ιδιαίτερη χρησιμότητα: γίνεται αφορμή και διέξοδος για επικοινωνία μεταξύ μας όταν η καθημερινότητα και οι δυσκολίες της απειλούν να διαταράξουν την κοινωνική μας συνοχή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους νοιώθω υπερήφανος, ευελπιστώντας αυτή η έκθεση να αποτελέσει τεκμήριο και σημείο αναφοράς για άλλους συλλέκτες στο μέλλον. Και για εμένα προσωπικά την υπόσχεση πως, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις δομές που προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, κυρίως όμως στη νέα γενιά, γιατί πιστεύω πως τόπος δίχως πολιτισμό δεν μπορεί να έχει μέλλον.>>