Εμφάνιση IMG_8626.JPG

Εμφάνιση IMG_8617.JPG

Εμφάνιση IMG_8621.JPG

 

 

Εμφάνιση IMG_8624.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ   ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε απόψε στο Αγρίνιο,στην πλατεία Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αγροτών,εργατών,ιδιωτικών υπαλλήλων και φοιτητών του τμήματος ΔΠΠΝΤ Αγρινίου.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο  έκανε ο Κώστας Μαριόλης,γραμματέας του Ε.Κ.Αγρινίου ο οποίος   στην ομιλία του τόνισε:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η σημερινή μας συγκέντρωση  είναι ένα  βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα!  Να τρανταχτούν γερά κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να τη νιώσουμε και εμείς!  Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο.

Κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπουν την Ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Μας ρίχνουν στα νύχια των αρπαχτικών των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας που ακονίζουν τα νύχια τους περιμένοντας την ψήφιση των μέτρων. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας και καταργούν το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για τις νεότερες γενιές. Καταδικάζουν φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα! Θα τα δεχτούμε παθητικά; Θα συμβιβαστούμε;

Όλα τα Σωματεία, οι Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, οι Σύλλογοι Γυναικών, που τα μέτρα τις καταδικάζουν, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών μπορούμε και πρέπει να ξεσηκώσουμε τον εργαζόμενο λαό!

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στη νεολαία, στα άνεργα παιδιά, τους νέους των πεντάμηνων, της Μαθητείας, του λειψού και ανασφάλιστου μεροκάματου. Τους νέους των θρανίων, των Πανεπιστημίων και των σχολείων. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παλέψουμε για το μέλλον που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας. Και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε μαζί. Λένε ψέματα ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα αυτοί που το λένε ομολογούν ότι 40 χρόνια προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα, που είναι απαίτηση του κεφαλαίου και δεν τα κατάφεραν. Τι τους εμπόδισε; Ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ,ο κ.Σπύρος Κοτοπούλης,ενώ διαβάστηκε στη συγκέντρωση και το ψήφισμα του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.