Ενσωματωμένη εικόνα 1
Αυτή την Πέμπτη η καθιερωμένη βόλτα μας είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία και την εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη !
Το ραντεβού μας είναι στις 21:00 στην πλατεία Δημοκρατίας και αφού γίνει η απαραίτητη ενημέρωση από τον Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την καθιερωμένη βόλτα μας!
Για να είναι ασφαλής η βόλτα μας πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε φώτα εμπρός και πίσω, και προαιρετικά αντανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π. Kαι πρέπει να φοράμε ΠΑΝΤΑ το κράνος μας! Επίσης, προτού ξεκινήσουμε από το σπίτι, ελέγχουμε την κατάσταση του ποδηλάτου, κυρίως σε φρένα και πίεση ελαστικών.

ΟΔΗΓΙΕΣ\ΚΑΝΟΝΕΣ

Κατά την διάρκεια της βόλτας μας :
– Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή (οδηγό), ώστε να είναι σταθερή η ταχύτητα της πορείας και ασφαλής η βόλτα μας.
– Προσπαθούμε να μην αφήνουμε μεγάλα κενά από τον μπροστινό μας, ακολουθώντας με σταθερή ταχύτητα (έτσι π.χ. δεν αφήνουμε αυτοκίνητα να μπαίνουν ενδιάμεσα.)
– Κινούμαστε στο δεξί μέρος του δρόμου, καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας και με πολλή προσοχή.
– Βοηθάμε στο κλείσιμο δρόμων και διασταυρώσεων ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα. (μόνο οι ενήλικες ποδηλάτες.)
– Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας. Πάμε με χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
– Σεβόμαστε πάντα τους οδηγούς και τους πεζούς.
– Είμαστε ομάδα και όχι μονάδα και για αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω μόνο του, ιδιαίτερα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα (π.χ. σκασμένο λάστιχο). Οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, γιατί αυτός ο ένας μπορεί την επόμενη φορά να είμαστε εμείς.
– Έχουμε πάντα καλοσυντηρημένα ποδήλατα, για να αποφεύγονται ζημιές που μπορούν να μας βγάλουν εκτός χρόνου με τα συνεχόμενα σταματήματα.
– Οδηγούμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην προκαλέσουμε ατυχήματα.
-Παιδιά κάτω των 16 ετών πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα! Οι γονείς πρέπει να έχουν πάντα το παιδί τους υπό την επίβλεψη τους, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα.
– Φροντίζουμε να έρθουμε έγκαιρα στο ραντεβού! Δεν έχουμε αρχηγούς, είμαστε μόνο μια γελαστή παρέα συνοδοιπόρων που συνυπάρχουν αρμονικά στον δρόμο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και τίποτε άλλο.

– Και μην ξεχνάμε πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του.