Αλβανικό «ριφιφί» σε ελληνικό πετρέλαιο

 

 

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα έχει περιουσία 200.000.000 δολαρίων. Ο σολομώντειος θησαυρός που κατάφερε να αποκτήσει δεν είναι γέννημα της φαντασίας των πολιτικών αντιπάλων του ή των ηγεσιών των χωρών με τις οποίες γειτνιάζει η Αλβανία.

Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία, πριν από μερικές εβδομάδες, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη που διέρρευσε επισημαίνεται ότι «η περιουσία του φημολογείται ότι ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ, τα οποία επενδύθηκαν σε εταιρίες offshore από τον αδελφό του, Ολσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Λοιπόν, αυτός ο εξόχως… αμφιλεγόμενος άνθρωπος, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», κάνει «Ριφιφί με τον Τζ. Σόρος στο πετρέλαιό μας».

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας εκθέτει με λεπτομέρειες την ανέντιμη πολιτική της Αλβανίας, όπως ασκείται από τον ζάπλουτο Εντι Ράμα, έναντι της πατρίδας μας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνονται και τα εξής: «Μετά το διάβημα για σταμάτημα των ενεργειών εξόρυξης υδρογονανθράκων της Ελλάδας στο Ιόνιο και την αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων με τη χώρα μας, ο Ράμα προωθεί το δικό του πετρελαϊκό πρόγραμμα, στήνοντας γεωτρύπανα ακόμα και δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα».

Το «ριφιφί» της υπόθεσης έγκειται στο εξής: «Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές, πάνω στις οποίες έχουν πειραματιστεί κυρίως οι Καναδοί, μέσω ειδικών ορυγμάτων, διοχετεύουν στο υπέδαφος χημικά υλικά, που έχουν τη δυνατότητα να “αραιώσουν” το πηκτό “μάγμα” πετρελαίου και να το μετατρέψουν σε ευκίνητο υγρό, ώστε να μπορεί να αντληθεί ακόμα και εάν το γεωτρύπανο δεν βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κοίτασμα. […] Ετσι, μπορεί να αντληθεί κοίτασμα και από μια γειτονική χώρα ή να αποδυναμωθεί το ελληνικό κοίτασμα της Ηπείρου».

Οι απορίες, έπειτα απ’ όλα τα εξωφρενικά, είναι οι συνηθισμένες: Υπάρχει ελληνική εξωτερική πολιτική; Με τι ακριβώς ασχολούνται οι ιθύνοντες; Θα ανταποκριθεί ποτέ το κράτος στην ιερή αποστολή της διαφύλαξης των συμφερόντων του έθνους και του λαού;

 

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ