Μια πλούσια συμπερασμάτων πολιτική συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες, μετά το κάλεσμα που απεύθυνε η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», ώστε να εκτιμηθεί η πορεία των δημοτικών μας πραγμάτων 14 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Παρόντες δεκάδες συνδημότες από όλο το δήμο, εκπρόσωποι φορέων, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων. Στη τρίωρη διάρκειας συζήτηση κυριάρχησαν μεταξύ άλλων, τα μεγάλα ζητήματα του νερού του Αιτωλικού, η διαλυτική κατάσταση που παρατηρείται στο ΤΕΙ, η μη πραγματοποίηση της φετινής έκθεσης τοπικών προϊόντων, η μη αντιμετώπιση της παραβατικότητας μερίδας αθιγγάνων, η αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του δήμου και στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η παντελής ανυπαρξία νέων μικρών και μεγάλων έργων, καθώς και η μη λειτουργία κοινωνικών δομών, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο.

Κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων, η ανάληψη πρωτοβουλιών αντιστροφής αυτής της κατάστασης, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτά τα ζητήματα και αρέσκεται σε επικοινωνιακές φούσκες που επιδεινώνουν την κατάσταση. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεδιπλωθούν παρεμβάσεις ενημέρωσης αλλά και κοινής έκφρασης δυνάμεων προς την κατεύθυνση αυτή.