Με τη φράση «ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» απευθύνθηκε σήμερα, προς τους καθηγητές και τους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου κατά την επίσκεψη της σ αυτά, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Β. Κυριαζοπούλου παροτρύνοντας του απροκάλυπτα να  πάρουν απόφαση για τη μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα.

Η θέση αυτή της πρυτάνεως δεν εκπλήσσει μιας και το τελευταίο καιρό με διάφορες αφορμές (σίτιση φοιτητών ,λειτουργικές ανάγκες και οικονομικά προβλήματα )η κατεύθυνση της ήταν αυτή κεκαλυμμένη από μια πονηρή διγλωσσία που ακολούθησε. Σήμερα από όλες τις πληροφορίες που έρχονται από τη σημερινή παρουσία της στο αμφιθέατρο των σχολών του Αγρινίου δεν προκύπτει πρόθεση,   αλλά απόφαση για την μεταφορά των σχολών στην έδρα του Πανεπιστημίου που είναι η Πάτρα.

Δε θα μείνουμε στο ρεπορτάζ που το έχουμε δώσει με πολλές άλλες αναρτήσεις μας αλλά στον ανάγκη άμεσης και συντονισμένης αντίδρασης των φορέων της πόλης και του νομού .Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντίδρασης στην τριτοκοσμική  και αποικιοκρατική συμπεριφορά προς το Αγρίνιο τόσο της πρυτάνεως όσο και των άλλων που στο παρασκήνιο μεθοδεύουν την μεταφορά των σχολών.
Το κύριο βάρος πέφτει στους ώμους της δημοτικής αρχής η οποία πρέπει να ενημερώσει σωστά την κοινωνία και τους φορείς και να θέσει προ των ευθυνών τους άφαντους βουλευτές του νομού ,τον Περιφερειάρχη και κάθε θεσμικό πρόσωπο ή φορέα.

Και είναι μια καλή ευκαιρία να θέσει η παρούσα δημοτική αρχή τη σφραγίδα της σε ένα καίριο θέμα για την ευρύτερη περιοχή της πόλης που εκτός των άλλων είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας.