Αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο - Όχι όμως όλοι! - Δείτε ποιοι

Κατά τη σημερινή κλήρωση, που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς που προέρχεται από τους Οικολόγους – Πράσινους, φρόντισε να βγάλει δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας την απόφαση του..
«Εμείς οι Βουλευτές της Οικολογίας και της Αριστεράς πρέπει να αποδείξουμε με έργα ότι δεν είμαστε ίδιοι σαν τους άλλους που έχουν μετατρέψει την πολιτική σε προσοδοφόρο επάγγελμα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να πούμε όλοι όχι σε μια σειρά προνόμια όπως το δικαίωμα σε αστυνομικό φύλαξης και για αυτοκίνητο. Ακόμα περισσότερο θα πρέπει εμείς οι Βουλευτές της Αριστεράς και της Οικολογίας να θέσουμε το ζήτημα για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων» σημειώνει ο κ. Δημαράς.

Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές, Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά. Από το ΠΑΣΟΚ πήραν αυτοκίνητο όλοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ενημερώσει για τον αριθμό των μελών της που απαρνήθηκαν το προνόμιο, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ενώ το αίτημα επανέλαβε και αργότερα, σε κομματική συνεδρίαση, κι αφού είχε πληροφορηθεί πως αρκετοί βουλευτές της Κουμουνδούρου «επαναστάτησαν» στην ιδέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Η Πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως στο τέλος του έτους, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις χρονομίσθωσης, θα επανεκτιμηθεί το θέμα της διάθεσης αυτοκινήτων, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών.

«Να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι βουλευτές στο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μετάβασής τους, να μην τους αποστερήσουμε εργαλεία και μέσα γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και να φροντίσουμε να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες και με πρόβλεψη πολύ πιο συμφερουσών συμβάσεων και με προβλέψεις άλλες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε σημεία μεγάλης δημιουργικότητας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

newsit.gr