bouleftes2

bouleftes3

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο Αγρινίου η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου με τη συμμετοχή βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας και θέμα την αντιμετώπιση της απειλής για μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο, στην Πάτρα .
Απειλή η οποία ξεδιπλώθηκε από την πρύτανη της Πάτρας  το τελευταίο διάστημα με αφορμή υπαρκτά προβλήματα αλλά και πρυτανικά συμφέροντα εμφανή και αφανή.

Στην σύσκεψη που συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος και Μ.Τριανταφύλλου ,Μ.Σαλμάς από τη ΝΔ και Δ.Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ τέθηκαν όλα τα ζητήματα που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φοιτητών (σίτιση ,στέγαση),η αναβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου των σχολών καθώς και η επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων των σχολών και κυρίως η νομοθετική θωράκιση απέναντι στις παρασκηνιακές μεθόδους της πρυτάνεως για μεταφορά των τμημάτων.

Κοινή συνισταμένη του δημάρχου και των παρισταμένων βουλευτών ήταν οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν με στόχο την ενδυνάμωση και την ενίσχυση των τμημάτων του Αγρινίου με οριστικές λύσεις .Στις δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι συμμετέχοντες εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι τα τμήματα δεν φεύγουν μετά μάλιστα και τη χθεσινή δέσμευση του υπουργού της Παιδείας σε σχετικό διάβημα του κ.Βαρεμένου αλλά και στηριζόμενοι στο γεγονός ότι η Πρυτανεία από μόνη της δεν μπορεί να μεταφέρει τα τμήματα παρά μόνο να τα καταργήσει ή να τα συγχωνεύσει εξ´αιτίας τυχόν υποβάθμισής τους.
Και γι αυτό στις δηλώσεις τους που ακολούθησαν  οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στο να δημιουργηθεί ένα μέτωπο που θα δώσει μέλλον και προοπτική στα τμήματα του Αγρινίου.

Ιδιαίτερα καυστικός και επιθετικός προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ο κ.Μάριος Σαλμάς ο οποίος τόνισε με έμφαση και νόημα ότι η πρύτανης είναι κάτω από το κράτος και ότι δεν νομοθετεί εκείνη αλλά οι βουλευτές, επισημαίνοντας ότι κάθε απόφασή της για απόσπαση καθηγητή από το Αγρίνιο στην Πάτρα χωρίς σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη, θα εκλειφθεί ως επιθετική ενέργεια και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί .

Από την μεριά της η κ.Τριανταφύλλου στάθηκε στο πλευρό των αιτημάτων των φοιτητών (ακαδημαϊκά- ποιότητα ζωής)και ιδιαίτερα στην ανάγκη διάθεσης περισσότερων πόρων προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπογραμμίζοντας ότι στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπ.Παιδείας θα αλλάξουν πολλά στρεβλά του νομοσχεδίου ´´ΑΘΗΝΑ ´´και θα αντιμετωπισθούν θέματα που αφορούν και στα τμήματα του Αγρινίου.

Ο κ.Γιώργος Βαρεμένος  ανέφερε ότι δεν έχουν κανένα νόημα οποιεσδήποτε πλάγιες ή παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για τη δημιουργία τετελεσμένων, με στόχο την υποβάθμιση και την υπονόμευση της υπόστασης των τμημάτων  που λειτουργούν στο Αγρίνιο.

Ο δήμαρχος του Αγρινίου του οποίου οι πρωτοβουλίες , συνεχίζονται την Παρασκευή με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα της την προοπτική των τμημάτων, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό της Υγείας κ. Κουρουμπλή από τον οποίο ζήτησε να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο για τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης-εστίας για τους φοιτητές του Αγρινίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον των λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πανεπιστήμιο είναι,εκτός των άλλων και πολιτισμός ,καθημερινά θα ενδυναμώνεται και θα πρωτοπορεί με τις προσπάθειες όλων».