Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και κάποιοι ,είτε αυτοί είναι στην ηγεσία των τοπικών υπηρεσιών του κράτους,είτε σε επίπεδο θεσμικών φορέων θα πρέπει να σκύψουν με σοβαρότητα στο θέμα της  αντιμετώπισής της.

Τα πραγματικά συμβάντα παραβατικότητας που σύνθετουν καθημερινά ανασφάλεια και οργή στους κατοίκους είναι πολύ περισσότερα από αυτά που η αστυνομία ανακοινώνει επισήμως η διαρρέει προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιδρομές σε απομακρυσμένες αγροικίες ,εισβολές σε σπίτια που για ακατανόητους λόγους δεν καταγγέλονται στην αστυνομία,κλοπές σε μίνι μάρκετ χωριών ,κλοπές καυσόξυλων από αυλές σπιτιών και πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητα και κυρίως η ανεξέλεγκτη δράση ομάδων ΡΟΜΑ που τείνει να γίνει ο εφιάλτης των ηλικιωμένων στην πόλη.
Και βέβαια μιλάμε για την πρόληψη την παραβατικών η εγκληματικών συμβάντων μιας και στην εξιχνίαση πολλών εξ αυτών η λειτουργία της αστυνομίας έχει θετικό πρόσημο.
Σε άλλες περιοχές με ανάλογα ζητήματα ,γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις τις πιο πολλές φορές μυστικές μεταξύ των τοπικών φορέων και σε κάποιες μάλιστα και με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών .

Δεν υποδεικνύουμε το τι πρέπει να γίνει ,άλλωστε ούτε ειδικοί είμαστε ούτε επιφυλάσσομαι τέτοιο ρόλο για τους  εαυτούς μας .Απλά επισημαίνουμε το πρόβλημα και κάποια στιγμή τα ρεπορτάζ θα γίνουν πιο αναλυτικά και πέρα από την απλή παράθεση των γεγονότων.

Agriniotimes.gr