Η Άγκυρα πρέπει να δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν θέλει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία.

Ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο, είπε, είχε μια πολύ καλή συζήτηση για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία.

«Εμείς», σημείωσε, «είμαστε σταθερά υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας, του σεβασμού της θέλησης του λαού και υπέρ της δημοκρατίας, η οποία όμως συνδέεται με ορισμένα πράγματα, με τον ανθρωπισμό και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου».Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της κυρπιακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, εξέφρασε την ελπίδα οι εξελίξεις στην Τουρκία να μην έχουν ένα αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία των συνομιλιών.

Η Ελλάδα, τόνισε, είναι «σταθερά υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών, στο πλάι της κυπριακής κυβέρνησης, για μια λύση που θα αντανακλά τις αρχές και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και μακριά από τον αναχρονισμό του θεσμού των εγγυήσεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ