Επαναπροκηρύσσονται 104 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας και αποτελούν συνέχεια προηγούμενων προκηρύξεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων επικουρικών γιατρών και εξειδικευόμενων γιατρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των κλινικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, προτεραιότητα του υπουργείου είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών (μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Επιπλέον, θα προκηρυχθούν 1.095 θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις που βγαίνουν άγονες, το υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης κινήτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

iatronea.gr