Γιώργος Παπαναστασίου: Δεν κάνω τσίρκο...

Τέλος στην αντιπαράθεση Μεσολογγίου – Αγρινίου, προσπαθεί να βάλει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ μετά το σάλο που ξέσπασε με τη δηλώσεις του στην εκδήλωση των Αποστράτων Αξιωματικών.

Ο κ. Παπαναστασίου καταθέτει τη δική του άποψη θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και δεν αφορούσαν τον κόσμο του Μεσολογγίου, αλλά το δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, με τον οποίο φαίνεται ότι έχει προκύψει πολιτική διαφωνία.

Είναι τελικά ανεπανόρθωτα διαταραγμένες οι σχέσεις μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου, μετά και τις αντιδράσεις από την πλευρά του Μεσολογγίου, από τις δηλώσεις σας στην εκδήλωση των Αποστράτων;

Οι σχέσεις μεταξύ Μεσολογγίου και Αγρινίου δεν είναι διαταραγμένες και ουδέποτε ήταν. Όπως σας είχα πει και σε μια συνέντευξη που είχα παραχωρήσει στην ΑΙΧΜΗ πριν από 3 χρόνια, η διένεξη μεταξύ των δύο πόλεων δημιουργείται από πολιτικούς που θέλουν απλά να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Ούτε η ιστορία του Μεσολογγίου παραχαράσσεται ούτε η ιστορία καθενός από εμάς. Η ιστορία γράφεται κάθε μέρα. Δυστυχώς, όμως, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δυο μεγάλες πόλεις αυτού του νομού που γειτνιάζουν, είναι ανάγκη να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και κάθε φορά που η κάθε μια έχει κάποιο πλεονέκτημα να το εκμεταλλευόμαστε. Π.χ. αν θέλαμε να κάνουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό – ιστορικό γεγονός που θα αφορούσε όλη την περιοχή, το πλεονέκτημα θα το είχε το Μεσολόγγι. Αν όμως θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα πρόγραμμα με μια κρατική ενίσχυση θα πρέπει να μπει μπροστά και να το διαχειριστεί ο δήμος που έχει τις δομές και την προγενέστερη εμπειρία για να το κάνει.

Άρα να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση δύο πόλεων, αλλά δυο πολιτικών προσώπων;

Δεν είναι αντιπαράθεση δυο πολιτικών προσώπων. Προσωπικά ο ίδιος δεν θέλω να αντιπαρατίθεμαι. Αλλά από ένα σημείο και μετά, όταν κάποιοι προσπαθούν, μέσα στην υπερφίαλη λογική τους, να βγουν πάνω από θεσμούς και όργανα και πάνω από αλήθειες και το ρεαλισμό που θα έπρεπε να μας διακατέχει, νομίζω ότι δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε. Δεν είναι δυνατόν να παραχαράσσονται πράγματα που μπορεί να είπε ένας δήμαρχος. Και να σας πω και κάτι άλλο; Αν ένας δήμαρχος είχε πει κάτι που θεωρούσα ότι έθιγε εμένα ή την πόλη μου, θα τον έπαιρνα τηλέφωνο θα του ζητούσα το λόγο και θα του έλεγα: «έλα να το ανασκευάσουμε μαζί». Δεν θα έκανα τσίρκο.

aixmi-news.gr