“Κάλεσα την κυρία Χαραλαμπίδου τις επόμενες ημέρες να έλθει να μας ενημερώσει για οποιαδήποτε στοιχεία έχει σε γνώση της, αναφορικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών”, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτά μικρόφωνα” στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιωργος Βαρεμένος, ο οποίος έχει την ευθύνη του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ.Βαρεμένος είπε ότι η προκάτοχός του, η οποία σήμερα δεν είναι βουλευτής, ανταποκρίθηκε και θα προσέλθει μόλις συγκροτηθεί η επιτροπή.
“Θα συγκροτηθούμε το ταχύτερο δυνατό κανονικά και θα τα δούμε όλα”, είπε ο κ.Βαρεμένος, διευκρινίζοντας ότι η κ.Χαραλαμπίδου κατά την επικοινωνία τους, του είπε ότι “δεν έχει τίποτε περί υπουργών και εκατομμυρίων”, αλλά έκανε λόγο για “τέσσερα πόθεν έσχες που έχουν προβλήματα”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι “πρέπει σε ένα δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε ως κοινωνία στο τι πρέπει να γίνει με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τα πόθεν έσχες” , για τα οποία, όπως πρόσθεσε, υπάρχει διχογνωμία, καθώς “κάποιοι λένε ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες και άλλων λειτουργών, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι έτσι οι υπόχρεοι προς υποβολή στοχοποιούνται”.

“Δώστε μας λίγο χρόνο”, είπε ο κ.Βαρεμένος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι “οι δυνατότητες ελέγχου υπάρχουν” και έκανε γνωστό ότι “τα στοιχεία για τους 300 θα δημοσιοποιηθούν σε εντελώς λελογισμένο διάστημα” ενώ απέδωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο ότι τα στοιχεία αυτα ειναι “γαργαλιστικά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ