Συμφωνία: Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα - Τσίπρας: Είμαι έτοιμος για συμφωνία - Σε συναγερμό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του στη δραματική συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

Την αντίθεσή του στην προωθούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές εξέφρασε ανοιχτά στη δραματική συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα και δεν διασφαλίζει καμία προοπτική για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε εκτενή τοποθέτηση επί των εξελίξεων.

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η στάση του στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Όλα τα άλλα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν θετικά για τη συμφωνία, αν και δεν έλειψαν επιμέρους κριτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς του ότι προέκρινε τη συμφωνία, γιατί διαφορετικά θα βγαίναμε από την Ευρωζώνη και θα είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα.

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας θα την ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις, ενώ θα συζητήσουν και τον προγραμματισμό που θα πρέπει να υπάρξει στο ενδεχόμενο της συμφωνίας, προκειμένου τα μέτρα να ψηφιστούν από την Βούλή.