Δραγασάκης: Ο Ντράγκι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα

Την άποψη ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ δεν αντανακλούν πλήρως τη συμφωνία η οποία υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, Γ. Δραγασάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι «πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ο κ. Ντράγκι, έστειλε και ορισμένα θετικά μηνύματα, κυρίως μέσω της δήλωσης ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

Τόνισε ακόμη ότι «η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά», σχολιάζοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά το Eurogroup της Δευτέρας ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα προσέλθει με ένα επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης, ενώ όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται…

protothema.gr