Η έκθεση με τίτλο” People & Culture “, της Ζωγράφου Βάνιας Στέφου πραγματεύεται στα πλαίσια της διαφορετικότητας που διέπει τις κουλτούρες & τις ανθρώπινες κοινωνίες την «Πολυπολιτισμικότητα», όπως αυτή σήμερα εξελίσσεται. Η καλλιτέχνης μέσα από τα έργα της πετυχαίνει να αγκαλιάσει τόσο τον Άνθρωπο σαν Λαό όσο και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, υπερκεράζοντας τον φόβο και τις προκαταλήψεις που γεννά η διαφορετικότητα των κοινωνιών ∙ παρουσιάζοντας με μοναδικό τρόπο την πολυπολιτισμικότητα όπως η ίδια την βίωσε τα τελευταία χρόνια ως πολίτης του κόσμου. Πειραματιζόμενη με νέες τεχνοτροπίες την καλλιτεχνική τελειοποίησή της, μέσα από την προσέγγιση και την δια ζώσης βίωση της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών, διαμένοντας για αρκετά χρόνια στην Νέα Υόρκη, ταξιδεύοντας ανά την Αμερική, και επισκεπτόμενη για συχνές και μεγάλες περιόδους την Ευρώπη στα πλαίσια της συμμετοχής της σε Καλλιτεχνικά δρώμενα.
Το πινέλο της παραμερίζει το φόβο και σαν παρατηρητής, μέσα από το φωτογραφικό της φακό και το έργο της The photographer συλλαμβάνει την πολυχρωμία των λαών, στην διαρκή μετατόπισή τους· την εκπλήρωση της Ανθρώπινης Φύσης που γεννά την Ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στον κόσμο μέσα από την παιδική αθωότητα, ότι κάτι νέο και καθαρό μπορεί να γεννηθεί, να ζήσει και να κάνει μία νέα αρχή σε έναν κόσμο γκρί Tompkins park∙ την ανάμειξη των λαών στην συρροή του κόσμου που λικνίζεται στους ρυθμούς της Samba Samba dancer ∙ την διακράτηση και διατήρηση της μοναδικής και ξεχωριστής ταυτότητάς τους μέσα από τους μοναχικούς ήχους της μπλουζ μουσικής Blues Singer∙ την μεταξύ των συναναστροφή και την ανάπτυξη φιλιών παραμερίζοντας και αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα τους Friends∙ την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής διαβίωσης και επιβίωσης μέσα από την συλλογικότητα της πολυχρωμίας της κοινωνίας n.y.c Rain και τέλος συλλαμβάνει το γλέντι τους στο The party της ζωής απαλλαγμένοι από τα πάθη και της φοβίες τους. Ο Σεβασμός και η Αποδοχή της αρχής της διαφορετικότητας των πολιτισμών στην μεταξύ των ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση δημιουργεί ένα μωσαϊκό Πολιτισμών του οποίου η ευημερία, η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η τελειοποίησή του προϋποθέτει και έχει ως βάση τον σεβασμό στον Άνθρωπο .

Στην πλειονότητα τους τα έργα της εν λόγω έκθεσης χαρακτηρίζονται από την πολυχρωμία με κοινό συμβολικό χαρακτηριστικό χρώμα το γκρί “της δυσκολίας της αποδοχής της διαφορετικότητας” των σύγχρονων καιρών, το λευκό της καθαρότητας και της αγνότητας και το κόκκινο της ζωής και της δημιουργίας. Στο σύνολο τους αποτελούν μία απελευθερωμένη συμμετρική έκφραση της σύγχρονης ζωής χρησιμοποιώντας για την απόδοσή τους, κόλλες λαδιού, λάδια και υγρό γυαλί.

Η Έκθεση απευθύνεται σε όλες της ηλικίες, σε όλα τα κοινά και καλύπτει καλλιτεχνικά, αισθητικά, νοηματικά και συναισθηματικά και το πιο απαιτητικό κοινό.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Βάνιας Στέφου με Θέμα ” People & Culture “, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Γεώργιος Καρύδης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 17η Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα 6-9μ.μ Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη, 15237, Αττική Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-6749860 & 6971970055

Βασιλική Σ. Σουλέ
Οικονομολόγος MSC ·