Εμφάνιση PIC 2015-03-24 13-00-41.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Δ.Ε. και τρία σημαντικά θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην υλοποίηση μείζονος σημασίας έργων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και τα οποία θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς ψήφιση.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν το Ειδικό Αναπτυξιακό Προγραμματισμό με τίτλο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της ΠΔΕ-Ηλεία», η πρόταση κατάρτισης προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ για το έτος 2015, καθώς και η πρόταση για τη δημιουργία Περιφερειακού Σχεδίου υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με βάση τη Στρατηγική της Ε.Ε. για την ενίσχυση των ΜμΕ «Πράξη για τις Μικρές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Small Business Act (SBA)».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής Απ. Κατσιφάρα, οι Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Ιωάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Νίκος Υφαντής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Πλατανιάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Διονυσία Μαράτου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι: Αναστασία Τογιοπούλου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τρύφωνας Φωτόπουλος, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Δημήτρης Καραβίδας, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΔΕ, Λυκούργος Σταματελάτος, Διευθυντής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Π.Ε. Αχαΐας, Ευγενία Λεωνίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων και Σπύρος Παπασπύρου, προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής.