Στην τελική ευθεία

εισέρχονται και τοπικά, οι διαδικασίες σε οργανωτικό επίπεδο ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου (μία εβδομάδα αργότερα σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος) και τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος ανά τη χώρα, εργάζονται πυρετωδώς, ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Σε σχέση με την

προηγούμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία το 2009, στην Αιτωλοακαρνανία θα στηθούν περισσότερες κάλπες, έτσι ώστε οι φίλοι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όπου κι’ αν βρίσκονται. Κι’ αυτό διότι το 2009, δεκάδες εκλογείς δεν είχαν ψηφίσει, καθώς δεν είχαν στηθεί κάλπες σε όλους τους Δήμους του νομού.

«Το 2009 είχαν στηθεί 39 κάλπες στο νομό μας. Η πρότασή μας προς το οργανωτικό και την κεντρική διοίκηση του κόμματος, είναι αυτή τη φορά να στηθούν 43 με 45 κάλπες, ώστε να καλυφθεί όλο το γεωγραφικό φάσμα της Αιτωλοακαρνανίας. Ήδη εμείς ως ΝΟΔΕ, στείλαμε εγγράφως την πρότασή μας στη Συγγρού και θεωρούμε ότι το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί. Θέλουμε όλοι οι Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν σε όποιο σημείο κι’ αν βρίσκονται» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σύρρος μιλώντας στη «Σ», αναφερόμενος στη συνέχεια στο θέμα των εκλογικών αντιπροσώπων των υποψηφίων.

«Αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών, τη λίστα με τα ονόματα των εκλογικών αντιπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων μας. Ως Νομαρχιακή, θα έχουμε αγαστή συνεργασία με όλους, κάτι που ασφαλώς επιβάλει και ο θεσμικός ρόλος».

Όσον αφορά στις κάλπες που θα στηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες το πλάνο διαμορφώνεται ως εξής:

Αγρίνιο 16

Μεσολόγγι 8

Ναύπακτος 6

Αμφιλοχία 3

Βόνιτσα – Άκτιο 2

Ξηρόμερο 3

Θέρμο 1

Στις προαναφερθείσες στόχος είναι να προστεθούν ακόμα γύρω στις 6 κάλπες, οι οποίες θα στηθούν όπου καταγραφεί αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», την Αιτωλοακαρνανία θα επισκεφθούν και οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν διαρρεύσει ημερομηνίες. Ήδη στο Αγρίνιο έχουν «κλειδώσει» οι επισκέψεις του Απόστολου Τζιτζικώστα (αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο), του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανοιχτή παραμένει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η κάθοδος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των εργασιών της Βουλής, με φόντο την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Νίκος Αγγελόπουλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ