1

Κε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, μετά την πρόσφατη ανάληψη από εσάς της θέσης του Υπουργού Υγείας επειδή, όπως είναι φυσικό, στο σύντομο διάστημα στη νέα θέση σας δεν έχετε προλάβει να ενημερωθείτε για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε υγειονομική μονάδα. Για τον λόγο αυτόν, απευθυνόμαστε σε σας, με πρόθεση να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα των κέντρων υγείας της Βόνιτσας και της Κατούνας και με την επιθυμία να συμβάλλουμε συγχρόνως και κατά το δυνατόν στην δρομολόγηση λύσεων.

Σε συνεννόηση λοιπόν και με την συντονίστρια του Π.Ε.Δ.Υ –Κ.Υ. Βόνιτσας σας γνωρίζουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του είναι απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού μιας και τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν ή μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες συνολικά δεκαπέντε (15) υπάλληλοι, οι θέσεις των οποίων δεν καλύφθηκαν ποτέ.
Άμεσα λοιπόν χρειαζόμαστε τη πρόσληψη προσωπικού για τις παρακάτω ειδικότητες:
1. Ιατρός Μικροβιολόγος (1)
2. Νοσηλεύτριες ΤΕ (1)
3. Αδερφές νοσοκόμες (2)
4. Χειριστή εμφανιστή ακτινολογικών μηχανημάτων (1)
5. Διοικητικός Υπάλληλος (1)
6. Καθαρίστριες (2) (Κ.Υ. Βόνιτσας – Κ.Υ. Κατούνας)
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Π.Ε.Δ.Υ.- Κ.Υ. Βόνιτσας είναι πολύ παλιός με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία του και η επισκευή του να είναι ασύμφορη. Σας αναφέρουμε τις πιο σημαντικές- επείγουσες ελλείψεις του
1. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (3)
2. Εκτυπωτές (3)
3. Έγχρωμο Φωτοτυπικό μηχάνημα (1)
4. Μηχάνημα κοπής εισιτηρίων για την προτεραιότητα στα ιατρεία.
Στο Κ.Υ. Κατούνας παρατηρούνται σχετικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης επιστημονικού προσωπικού αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού.  Το εν λόγω κέντρο εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του Δήμου μας αλλά και τοπικά καταστήματα  από γειτονικούς δήμους.  Είναι επιτακτική η ανάγκη για
• την πρόσληψη τουλάχιστον δύο ιατρών προκειμένου να πραγματοποιούνται οι εφημερίες με ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για τον εφημερεύοντα γιατρό καθώς και
• τη δυνατότητα μετακίνησης του ιατρού κ. Γουλιανού από το Π.Ι. Παπαδάτου –Κονοπίνας σύμφωνα με το Ν. 3599 μέσω εντολής από την 6η Δ.Υ.Π.Ε..
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να επιστρέψουν οι τέσσερις  νοσηλευτές οι οποίοι  είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου εδώ και τέσσερα χρόνια ενώ ανήκουν στο δυναμικό του κέντρου υγείας Κατούνας.
  Καλούμε λοιπόν  μέσω της επιστολής μας αυτής  τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να επιληφθούν άμεσα  των αδυναμιών και των ελλείψεων που παρουσιάζουν  τα Κέντρα υγείας της περιοχής μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ενημέρωση για τα παραπάνω.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Αποστολάκης