221059

Στο Γκραν πρι της Μαλαισίας θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή του Φερνάντο Αλόνσο μετά το ατύχημα στη Βαρκελώνη, αφού η ΜακΛάρεν ανακοίνωσε πως πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ.

Κανονικά θα συμμετάσχει στο Γκραν πρι της Μαλαισίας ο Φερνάντο Αλόνσο, όπως διέρρευσε απ’ την ΜακΛάρεν.

Ο Ισπανός πιλότος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του στις δεύτερες δοκιμές, καθώς πέρασε με επιτυχία απ’ τον προσομοιωτή την περασμένη εβδομάδα, αλλά και απ’ τα τεστ μνήμης και αντανακλαστικών.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να υποβληθεί στις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις απ’ την FIA στην πίστα του Σεπάνγκ, για να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του.

Η ανακοίνωση:
«Η McLaren Honda ανακοινώνει με χαρά ότι ο Φερνάντο Αλόνσο θα επιστρέψει στο κόκπιτ της MP4-30 για το Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Ο Φερνάντο ακολούθησε ένα αυστηρό και ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, μετά το ατύχημά του στη Μπαρτσελόνα, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και έγκαιρη επιστροφή του στους αγώνες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Φερνάντο συναντήθηκε με τους μηχανικούς στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren και οδήγησε στον προσομοιωτή, ώστε να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο σασί και στη μονάδα ισχύος της MP4-30.

Ο Φερνάντο ανυπομονεί να επιστρέψει στο μονοθέσιο και να έχει σημαντική συνεισφορά στις προσπάθειές μας με τη Honda για την απαιτούμενη βελτίωση στην απόδοσή μας εντός πίστας», αναφέρει η ανακοίνωση της McLaren. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Κέβιν Μάγκνουσεν πήρε τη θέση του στην πρεμιέρα της Αυστραλίας, αλλά δεν εκίνησε τον αγώνα».

sport-fm.gr