μεσολόγγι 1

Δυστοκίες παρουσιάζονται

στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Αυτό της μεταστέγασής του αστυνομικού μεγάρου σε ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο. Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στο Μεσολόγγι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις αντιξοότητες της δουλειάς τους και επιπλέον τους απασχολεί και το θέμα του κτιρίου που στεγάζονται. Περισσότερα από 30 χρόνια οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ενώ το κτίριο έχει κατασκευαστεί πριν από το 1900 και φιλοξενούσε αρχικά τα Δικαστήρια.

Το ακίνητο που έχει επιλεχθεί για να μεταφερθεί η Αστυνομική Διεύθυνση είναι αυτό των καπναποθηκών, στο οποίο βέβαια στεγάζονται διάφοροί φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. «Οι περισσότεροι σύλλογοι, μετά το 2007 που παραχωρήθηκε το κτίριο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Μεσολογγίου, ζητούσαν στέγη και τους παραχωρούνταν κάποια αίθουσα εντός του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών» δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Νίκος Καραπάνος.

Το εγχείρημα της μεταστέγασης το έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, η οποία επιχειρεί να προσπεράσει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Νίκο Καραπάνο, «ο Δήμος είναι έτοιμος, όπως μας λέει, να πράξει ότι είναι επιτρεπτό και δυνατό για να γίνει η μεταστέγαση. Το βασικό ζήτημα είναι η ύπαρξη στις εγκαταστάσεις των παλιών καπναποθηκών ενός Κ.Ε.Κ, το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση δυσκολεύοντας τη μεταφορά».

Στο τέλος του μήνα προβλέπονταν να έχει βρεθεί χώρος στις πρώην καπναποθήκες, ώστε να μεταφερθούν αρχικά υπηρεσίες που δεν επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της αστυνομίας και αργότερα να γίνει η ολική μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

μεσολόγγι 2

μεσολόγγι 5_

Στο υπάρχον κτίριο

της Α.Δ Αιτωλίας εργάζονται περίπου 100 άτομα, για τα οποία οι χώροι δεν επαρκούν, ενώ δεν διαθέτει και χώρο στάθμευσης των αστυνομικών οχημάτων. Το κυριότερο πρόβλημα, που επιβεβαιώνει και ο κ. Καραπάνος είναι ότι έχουν ήδη σταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δύο φορές μάλιστα, έγγραφα που πιστοποιούν την ακαταλληλότητα του κτιρίου τόσο ως προς την στατικότητά του, όσο και σε θέματα υγιεινής.

«Επικρατούν κυριολεκτικά τριτοκοσμικές συνθήκες μέσα στο κτίριο» επισημαίνει ο κ. Καραπάνος,

ο οποίος συμπληρώνει πως τα κτίρια της Α.Δ Αιτωλίας, πλην αυτό της Ναυπάκτου, είναι σε άθλια κατάσταση.

«Η κατάσταση στο Α.Τ Γαβαλούς είναι πολύ χειρότερη από αυτή που επικρατεί στην Α.Δ Αιτωλίας. Το κτίριο εκεί, μετά το σεισμό που είχε γίνει πριν από περίπου πέντε χρόνια, είναι σχεδόν ετοιμόρροπο. Άσχημη είναι και η κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Α.Τ Αστακού όσο και στο Α.Τ Αιτωλικού».

μεσολόγγι 4

μεσολόγγι 1

Οι συνδικαλιστές της

τοπικής αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής αναμένεται να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Πολιτεία ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, την ώρα που δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, μέσα σε ετοιμόρροπα κτίρια.

Κώστας Χονδρός:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ