Η συγκινητική ιστορία ενός 2χρονου κοριτσιού που πάσχει από όγκο εντοπιζόμενο και στα δύο νευρά, οι οποίοι αφαιρέθηκαν αλλά κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει για τοπικές ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες , σε νοσοκομείο της Αμερικής, ευαισθητοποίησε τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός , παρενέβη ώστε στη ρωσικής καταγωγής μικρή Sagarian Liuchiia αλλά και στην μητέρα της Ιουλία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την άδεια παραμονή τους στην Αμερική, να δοθεί 6μηνη παράταση. Αυτή η κίνηση θεωρείτε σωτήρια για τη 2χρονη μικρούλα, μιας και οι ακτινοβολίες θεωρούνται απαραίτητες, για την πορεία της υγεία της, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση της διευθύντριας της ογκολογικής κλινικής παίδων και εφήβων «Μητέρα», Βασιλάτου – Κοσμίδη Ελένη.

 

Δεν είναι πρώτη φορά που παρεμβαίνει ο Κουρουμπλής για καλό σκοπό

Λύση στο θέμα του άτυχου Λυκούργου Πολίτη, πυροσβέστη στο επάγγελμα ο οποίος το 2013 είχε ένα φρικτό ατύχημα που τον άφησε με 90% αναπηρία, δεσμεύτηκε να δώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, «Νυχτερινό ρεπορτάζ», στον Alpha 989

Όταν υπάρχει ανθρωπιά ο κόσμος γίνεται αναμφισβήτητα λίγο καλύτερος. Λύση στο θέμα του άτυχου Λυκούργου Πολίτη, πυροσβέστη στο επάγγελμα ο οποίος το 2013 είχε ένα φρικτό ατύχημα που τον άφησε με 90% αναπηρία, δεσμεύτηκε να δώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού, «Νυχτερινό ρεπορτάζ», στον Alpha 989.

Το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού σε συνδυασμό με την ευαισθησία του κ. Κουρουμπλή έδωσε τη λύση

O γνωστός δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον πρώην Υπουργό Υγείας και νυν Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον οποίο μάλιστα βρήκε αμέσως στο τηλέφωνο και η απάντηση στο θέμα ήταν σύντομη αλλά ουσιαστική.

«Από αύριο κιόλας θα το αναλάβουμε εμείς»

Το δράμα που βιώνει ο Λυκούργος Πολίτης από το 2013

Ο Λυκούργος Πολίτης, 52 ετών σήμερα, από το 2013 ζει έναν πραγματικό Γολγοθά. Έμεινε για 18 ημέρες στην εντατική μετά από ατύχημα, κατόπιν ακολούθησε θεραπεία αποθεραπείας για 3 μήνες στην Αθήνα και έκτοτε, ζει συνεχώς έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να επιβιώσει.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, με 90% αναπηρία, άνεργος και χωρίς εισοδήματα και άκρα του τάφου σιωπή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος. Ο άτυχος πυροσβέστης, συμπλήρωσε τις 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας, το μέγιστο που μπορεί να έχει κάποιος βάσει Νόμου.

Ύστερα ενημερώθηκε εγγράφως από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ένα ερώτημα που καθυστέρησε τραγικά λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Πλέον ευελπιστούμε πως θα υπάρξει γρήγορη κινητοποίηση και ο άτυχος αυτός άνθρωπος θα σταματήσει να ταλαιπωρείται (και) με τη γραφειοκρατία, (μια ακόμα) μάστιγα που… βασανίζει αυτή τη χώρα.http://www.ereportaz.gr/