Το στίγμα των κατευθύνσεων που πρέπει από εδώ και πέρα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία μέσα από εθνική συνεννόηση και διάλογο έθεσε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Κάρολος Παπούλιας. «Πρώτιστο μέλημα είναι η εθνική συνεννόηση και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να τεθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης» ανέφερε απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο έπλεξε το εγκώμιο του νεοεκλεγέντα ύπατου πολιτειακού παράγοντα και υπενθύμισε τις θητείες του Προκόπη Παυλόπουλου στο πλευρό δυο πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του Μιχαήλ Στασινόπουλου και του Κωσταντίνου Καραμανλή.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή να σας διαδέχομαι με την ψήφο του κοινοβουλίου. Έχουμε διανύσει κοινές πορείες και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες». Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον απερχόμενο Πρόεδρο: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντά σας με τρόπο άψογο. Είναι σημαντικό να φεύγει κανείς με αυτά τα εφόδια, την αναγνώριση και υστεροφημία».

«Η τιμή έχει εξελιχθεί ήδη σε μεγάλη ευθύνη. Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι ώστε να βγει ο τόπος από αυτή την κρίση που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική» τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στάθηκε στην ανεργία των νέων: «Θεωρούσα σαν πατέρας, σαν παππούς και σαν καθηγητής ότι η ανεργία των νέων είναι τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου». «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά πρέπει να είναι κοινός. Ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα είναι για ολόκληρη την Ευρώπη» υποστήριξε.

zougla.gr