«Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα στο ευρώ, μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές», το μήνυμα του Πιερ Μοσκοβισί προς την Αθήνα διά μέσου της γερμανικής «Die Welt»O Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε πως η Ευρώπη σέβεται το γεγονός ότι οι Έλληνες επέλεξαν νέα κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν ρητές δεσμεύσεις προς τους εταίρους που πρέπει να γίνουν σεβαστές από την Αθήνα.

«Σε αυτήν τη διαδικασία βρισκόμαστε, αλλά τα πράγματα πάνε αργά, πολύ αργά» εξήγησε, υπογραμμίζοντας, πως «χρειαζόμαστε μία Ελλάδα στην Ευρωζώνη, η οποία όμως θα έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης δεν επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο υπάρχει πάντα χώρος για ένα … οικονομικό ατύχημα.

«Όταν αρχίζεις να μιλάς για Plan B, πάει να πει ότι σταμάτησες να πιστεύεις στο Plan A. Υπάρχει μία πολύ έντονη επιθυμία εντός Eurogroup να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Δουλειά μας δεν είναι να τα προκαλέσουμε, αλλά να τα αποφύγουμε. Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές» ανέφερε.

zougla.gr