Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκρουση, όλες τις πεζομαχίες, τις ναυμαχίες και τις κινήσεις του ιππικού, των δύο μεγαλυτέρων στρατιών που κύκλωσαν τον Αμβρακικό κόλπο.

  • -Στο νότιο και δυτικό τμήμα του Αμβρακικού, ο Αντώνιος με 100.000 πεζούς, 500 δικά του πλοία (συν 200 πλοία της Κλεοπάτρας) και 12.000 ιππείς. Μαζί του βρίσκονται όλα τα Ελληνιστικά Κράτη εκτός των Λακεδαιμονίων (σημαντικός σύμμαχος η Αμφικτιονία των Ακαρνάνων, με το τότε βασίλειο του Θυρρείου).

     Σύμμαχοι του και παρόντες: οι Βασιλείς της Λιβύης, της Ανω Κιλικίας, της Καππαδοκίας, της Παφλαγονίας, της Κομμαγηνής και της Θράκης. Οι Βασιλείς του Πόντου, της Αραβίας, της Ιουδαίας, των Λυκαόνων, των Γαλατών, και των Μήδων, είχαν στείλει τους στρατούς τους.

  • -Στο βόρειο και δυτικό τμήμα του Αμβρακικού ο Οκταβιανός με τις Ρωμαϊκές λεγεώνες από  80.000 πεζούς, 250 πλοία και 12.000 ιππείς……..

 

Όλα τα γεγονότα παρατίθενται αναλυτικά με χάρτες και αντιστοιχίες από τα αρχαία κείμενα, στο βιβλίο της Αμφικτιονίας «Η ναυμαχία του Ακτίου 31 πχ, οι επί ένα έτος συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ακτίου». Η έκδοση του βιβλίου έχει γίνει από το έτος 2010 και πρίν την εξάντληση των αντιτύπων, έχει συνταχθεί η νέα έκδοση με ενδιάμεσες περιλήψεις των κεφαλαίων στην αγγλική γλώσσα.

 

Για την αναλυτική παρακολούθηση των γεγονότων, μαχών που έγιναν από το 32 πχ μέχρι και το 31 πχ, στη περιοχή του Ακτίου, μπορείτε να τα διαβάσετε από το βιβλίο «Η ναυμαχία του Ακτίου 31 πχ, οι επί ένα έτος συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ακτίου»,  το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω της  ηλεκτρονικής διεύθυνσης:stilianosd@hotmail.com

 

Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων, στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της, έχει εκδώσειεπτά  δικά της βιβλία, στηριγμένα πάντα στους ιστορικούς κανόνες:

  • ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
  • Κάθε ένα γεγονός δεν μπορεί να είναι διακριτά απομονωμένο   από τα γεγονότα που το πλαισιώνουν, από τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό, από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά από αυτό.
  • Το γεγονός είναι μια στιγμή , τα γεγονότα που το δημιούργησαν είναι μια ζωή.
  • Για κάθε γεγονός δεν μπορείς να το περιγράψεις σήμερα με τον ισχύοντα τρόπο σκέψης και ζωής. Χρειάζεται να γνωρίζεις τους τότε τρόπους ζωής , τους τρόπους των συλλογισμών , τις τότε αξίες και την σημασία που είχαν για την ζωή τους.
  • Από τις δύο ανωτέρω προϋποθέσεις (περιγραφή γεγονότων – ερμηνεία των γεγονότων με βάση τον τότε τρόπο ζωής και σκέψης) εμείς επιχειρούμε μόνο στο πρώτο. Το δεύτερο όμως είναι η βάση για την σωστή περιγραφή και σωστή εξαγωγή συμπερασμάτων. Για το δεύτερο όχι μόνο δεν έχουμε την δυνατότητα αλλά είναι και το πιο δύσκολο, και μάλλον το ακατόρθωτο.

 

Για την Αμφικτιονία Ακαρνάνων

Ο Πρόεδρος                          Ο Αντιπρόεδρος

 

ΝΤΟΒΑΣ Φίλιππος                   ΝΤΙΝΟΣ Στυλιανός

http://xiromeronews.blogspot.gr/