Εμφάνιση IMG_7943.JPG

 

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός κλήθηκε, με διαδικασίες εξπρές, να αποφασίσει αν αποδέχεται την πρόταση Γιούνκερ.

Πρόταση-τελεσίγραφο η οποία συνιστούσε ένα νέο επαχθέστερο μνημόνιο, απαιτούσε πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών και είχε μόνο τιμωρητικά χαρακτηριστικά.

Το “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού ήταν μια απάντηση απρόσμενα εκκωφαντική, υπερήφανη, με ταξικά και νεανικά χαρακτηριστικά.

-Οι κλειστές τράπεζες δεν πτόησαν τους Έλληνες πολίτες.

-Η κινδυνολογία των Ευρωπαίων αξιωματούχων, πως το δημοψήφισμα σημαίνει ναι ή όχι στο Ευρώ, τους άφησε αδιάφορους, αλλά και τους πείσμωσε.

-Η τρομοκρατία του ντόπιου κατεστημένου, σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, πως επίκειται βιβλική καταστροφή με το “ΟΧΙ”, ενεργοποίησε τα πατριωτικά -προοδευτικά-αντιμνημονιακά αντανακλαστικά του Ελληνικού λαού.

Η καταστρατήγηση  του ΟΧΙ και η μετατροπή του εν μια νυκτί σε ΝΑΙ, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η τελική υπογραφή στην οβιδιακή της μεταμόρφωση και έβαλε, προσωρινά, τίτλους τέλους στις προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας.

Φυσική συνέπεια ήταν η ψήφιση του 3ου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων , θα εντείνουν τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα συνεχίζεται η κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής  κυριαρχίας και η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

Είναι όμως γελασμένοι όσοι νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν με την ετυμηγορία της 5ης Ιουλίου του Ελληνικού λαού.

Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε!

Θα βρίσκεται στη φλόγα, στη φωνή και στο υψωμένο χέρι της νεολαίας που αντιστέκεται.

Θα δίνει ελπίδα στον άνεργο.

Θα ρίχνει φως στα σκοτεινά δωμάτια των φτωχών νοικοκυριών.

Θα βρίσκεται εκεί όπου η κοινωνία ζει, αναπνέει και διεκδικεί.

Μέχρι την τελική δικαίωση.

Αυτό το ΟΧΙ καθοδηγεί, εμπνέει και δεσμεύει τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Θανάσης Γαλατάς 

υποψήφιος βουλευτής με τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία