Επιτάχυνση των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων και ενίσχυση των επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του λουκέτου ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνηση σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν ως σκοπό την ανακούφιση από τα υφεσιακά μέτρα, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είχε προτείνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε αντίθεση με το πρόγραμμα για τη φτώχεια που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ως τακτοποίηση και όχι μεταρρύθμιση το νόμο για τις 100 δόσεις. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και ζήτησε να μπει στο ίδιο νομοθέτημα και για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για μεγάλη απόσταση και διγλωσσία στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα και Μέρκελ για τη σύμπλευση Ελλάδας και Γερμανίας, σε αντιδιαστολή με τα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε πιο ξεκάθαρες θέσεις από την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Γιάννη Δραγασάκη και Θοδωρή Δρίτσα.