Λήγει σήμερα (02/10) στις 6 το απόγευμα η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμως το χρίσμα για την αρχηγία του κόμματος διεκδικούν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Κυρ. Μητσοτάκης: Προσβλέπω σε δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της ΝΔ

Την υποψηφιότητά του με τις απαιτούμενες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής κατέθεσε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε αρχικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της παράταξης.

«Ενα πραγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τζιτζικώστας: Βγαίνω μπροστά με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε το μεσημέρι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή» επισημαίνοντας πως η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος.

«Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας» αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί, σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι μάχες θα δοθούν όλο το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες.

«Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Βορίδης στον realfm 97.8: Ο Άδωνις έκανε μια δική του αυτόνομη επιλογή

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο θέμα της εκλογής νέου πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα και το γεγονός ότι είναι ο μόνος μη κοινοβουλευτικός υποψήφιος, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

«Γεννά ζητήματα, αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ τη συζήτηση εκεί. Αν είχα να κάνω κριτική σε έναν υποψήφιο, δεν θα ήταν στο αν είναι βουλευτής. Δεν σας λέω ότι δεν επηρεάζει.Το μείζον είναι να δούμε την πλατφόρμα καθενός, την ατζέντα, τις θέσεις, τι σκέφτεται και το δεύτερο μεγάλο θέμα μπορεί να είναι η αξιολόγηση των προσώπων. Να δούμε τη διαδρομή του, την πορεία, τη συγκρότησή του».

Στο ερώτημα αν ο Αδ. Γεωργιάδης έπρεπε να είναι υποψήφιος, ο πρώην υπουργός απάντησε:

«Είναι φίλος. Από πολλές πλευρές, καλός, ικανός, έχει πολλές αρετές. Γιατί να μην είναι υποψήφιος; Αυτό είναι μία δική του απόφαση. Δεν είναι κάτι που συναποφασίσαμε. Δεν έκανα εγώ πίσω για να κάνει μπρος ο Άδωνις. Έκανε μια δική του αυτόνομη επιλογή. Θα κριθεί ως μία υποψηφιότητα στη ΝΔ».

Στην επισήμανση ότι κάποιοι λένε πως ο Β. Μεϊμαράκης θα είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος, ο ίδιος ανέφερε:

«Και θεσμικά και ουσιαστικά είναι μια υποψηφιότητα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους υποψηφιότητας. Ο κ. Μεϊμαράκης, ήδη σε αυτό το βραχύ διάστημα που έχει ασκήσει τη διοίκηση της ΝΔ, έχει επιδείξει πάρα πολύ σημαντικές αρετές. Υπήρξε συνθετικός, τήρησε την εσωτερική δημοκρατία κατά γράμμα, άκουσε όλα τα συλλογικά όργανα σε βαθμό εξαντλητικό. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αυτό το μεγάλο χάρισμα, επειδή ξέρει τη ΝΔ, μπορεί να συνθέτει και να ενώνει».