1135933

Ένορκη μαρτυρική κατάθεση του ΑλέξηΚούγια στον εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση, παρουσίασε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής χαρακτηρίζει «ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου» τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εν λόγω εκπομπή, η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών στις 4 Απριλίου του 2014, πέντε μήνες νωρίτερα από το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

«Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ’ εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου» αναφέρει η κατάθεση του κ. Κούγια, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε και στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αναφερόμενος στις πλαστές ενημερότητες.

gazzetta.gr