Για προσπάθεια «να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή το θέμα του εκλογικού νόμου.

«Σκέφτεται (ο κ. Τσίπρας) τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί πως μπορεί να είναι και τρίτος στις εκλογές. Καταλαβαίνει την κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο και χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατοικής Συμπαράταξης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης, σαν από τα παλιά, έρχεται να υπερασπιστεί κάτι, το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος και το γνωρίζει κι όλος ο κόσμος ότι δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία» και υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία θέλει να φτιάξει ένα ψεύτικο δίπολο με τον κ. Τσίπρα».

«Εμείς» πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «θέλουμε ένα σύστημα το οποίο να είναι αναλογικό και να μην συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά, να φτάνει κάποιος στο 47% και να μην μπορεί να πάρει πλειοψηφία. Ούτε το τραγελαφικό σύστημα του κ. Παυλόπουλου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ένα κόμμα ακόμη κι αν πάρει 19% να παίρνει 50 (έδρες) μπόνους».

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε την πρόταση για ένα «αναλογικότερο σύστημα, που σημαίνει μείωση του μπόνους και να υπάρχει και κυβερνησιμότητα στη χώρα» αλλά «και κατάτμηση των (μεγάλων) περιφερειών».

Σε ό,τι αφορά τα «βήματα» για τη συγκρότηση μιας νέας παράταξης της κεντροαριστεράς, ο κ. Κωνσταντινόπουλος συμφώνησε πως ο ηγέτης θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, αλλά, όπως τόνισε, δεν αρκεί μόνο αυτό.

«Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνουν όλα από τη βάση, όλα από την αρχή, με αξιοπιστία. Η διαδικασία αυτή, όταν ξεκινήσει θα πρέπει να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι για τον τόπο της επόμενης ημέρας. Αν δεν θέλει κάποιος να το κάνει και δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, είναι καλύτερα να μην μπει καθόλου» επισήμανε.