Για θερμές και ουσιαστικές επαφές έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο. «Σήμερα μπορέσαμε να θέσουμε θέματα του ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των διμερών μας σχέσεων» τόνισε η κ. Μέρκελ και έκανε λόγο για έναν «πρώτο γύρο» συζητήσεων, στον οποίο ειπώθηκαν οι αναγκαιότητες για να καλυφθούν οι συμφωνίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά και η συμφωνία – γέφυρα

Για θερμές και ουσιαστικές επαφές έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο. «Σήμερα μπορέσαμε να θέσουμε θέματα του ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των διμερών μας σχέσεων» τόνισε η κ. Μέρκελ και έκανε λόγο για έναν «πρώτο γύρο» συζητήσεων, στον οποίο ειπώθηκαν οι αναγκαιότητες για να καλυφθούν οι συμφωνίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά και η συμφωνία – γέφυρα.

«Ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και πότε από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα πει η Γερμανία ανεπαρκές το ένα μέτρο ή το άλλο. Προϋπόθεση είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Θα ήθελα η Ελλάδα να αναπτυχθεί, να βγει από το τέλμα της μεγάλης ανεργίας και κυρίως των νέων. Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Εξάλλου, μίλησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Υγεία, αλλά και σε τομείς όπως η έρευνα και η τεχνολογία. «Είχαμε διάθεση καλής συνεργασίας, μπορούμε να θίξουμε και θέματα που έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις» είπε. Σε ερώτηση για την ρευστότητα της Ελλάδας αλλά και τον ρόλο που παίζει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία για την εκταμίευση χρημάτων για την χώρα μας, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Είμαι η καγκελάριος της Γερμανίας και εκπροσωπώ ένα κράτος. Οι αποφάσεις για την ρευστότητα είναι για το Eurogroup και τους υπουργούς Οικονομικών». Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι το θέμα της ρευστότητας της Ελλάδας συζητήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής και τόνισε: «Μην περιμένετε σήμερα αποτέλεσμα».

«Η κοινή μας συνεργασία χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη» τόνισε επίσης η Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ευρώπη έχει χτιστεί λέγοντας ότι κάθε κράτος είναι σημαντικό. «Στο Eurogroup ο καθένας έχει μία ψήφο. Αν κοιτάξει κανείς πως είναι οι γείτονες της Γερμανίας, ξέρει ότι έχουμε ενδιαφέρον να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες» είπε. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του παρελθόντος και κοιτάω το μέλλον. Η ΕΕ είναι κάτι πολύτιμο και πρέπει να κάνουμε το παν για να το διατηρήσουμε» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

real.gr