Πεπεισμένος ότι η συμφωνία με την Ελλάδα για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα προχωρήσει εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σε δημόσια τοποθέτησή του ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Fraport Στέφαν Σούλτε.

«Eίμαστε σε πολύ εντατικές συνομιλίες με την Ελλάδα» είπε μιλώντας στο Reuters προσθέτοντας ότι οι τελικές υπογραφές μπορεί να μπουν σε τρεις έως έξι μήνες.

Η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτή του ΟΛΠ για το νέο πρόγραμμα καθώς μαζί με το λιμάνι του Πειραιά τα περιφερειακά αεροδρόμια εκτιμάται ότι θα φέρουν το 25% του στόχου των εσόφων της τριετίας, όπως γράφει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, που επικαλείται η Καθημερινή, η Fraport ποτέ δεν έκανε πίσω στην παραχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων. Ακόμη και όταν επιδεινώθηκαν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας και αυξήθηκε το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα, η εταιρεία δεν έκανε πίσω. Παρέμενε σε στάση αναμονής όσο υπήρχαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (διαπραγματεύσεις με τρόικα, δημοψήφισμα και εκλογές), αλλά σίγουρα δεν έκανε βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2014.