Μείωση από 20% έως 40% στα δημοτικά τέλη

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη διαβούλευση μεταξύ καταστηματαρχών του κλάδου εστίασης και αναψυχής Αγρινίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Γιώργο Μελιάδη, για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και πεζόδρομων του Αγρινίου. Συζητήθηκαν τα δικαιώματα του κάθε καταστήματος σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, τι θα ισχύσει με τα τραπεζοκαθίσματα και την νομοθεσία περί των προσόψεων των καταστημάτων και τα ήδη τοποθετημένα κάγκελα κλπ. Εκ μέρους του δήμου, ανακοινώθηκε η μείωση των δημοτικών τελών από 20% έως και 30% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 40%, καθώς επίσης η συγκρότηση επιτροπής κοινόχρηστων χώρων που θα αποφασίζει για ζητήματα που δεν προβλέπει ο νόμος.

Το σκεπτικό της μείωσης των δημοτικών τελών ήταν η εμπορικότητα των πλατειών και των πεζόδρομων. Εκ μέρους των επαγγελματιών τέθηκαν πολλά ζητήματα τα οποία θα εξεταστούν, όπως ειπώθηκε, αν χρειαστεί και κατά περίπτωση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γιώργος Μελιάδης δήλωσε «Έχουμε συγκέντρωση με τον σύλλογο εστίασης και αναψυχής του Αγρινίου για τον νέο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων. Θέλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να είμαστε σύννομοι, μέσα από διάλογο για να μπορέσουμε να επιλύσουμε κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν. Ως δημοτική αρχή μειώσαμε τα τέλη, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής. Επιδιώκουμε συμμετοχή μέσα από τον διάλογο και αναμένουμε οι επαγγελματίες να μας παρουσιάσουν τα προβλήματα και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε».

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»