Μεσολόγγι: Λεβέντικη παρέλαση παρά την κακοκαιρία (φωτορεπορτάζ)

Μαθητές, στρατιώτες, αδελφές νοσοκόμες και μέλη των φιλαρμονικών της πόλης δεν πτοήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και παρήλασαν πριν λίγα λεπτά ενώπιον κόσμου και επισήμων.

Και στο Μεσολόγγι, την πρωτεύουσα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, ολοκληρώθηκαν κανονικά. Ξεκίνησαν χτες με καταθέσεις στεφάνων και συνεχίστηκαν σήμερα με δοξολογία και παρέλαση. Ευτυχώς ο… Θεός του Μεσολογγίου απέτρεψε την βροχή και η παρέλαση έγινε κανονικά με τα τμήματα να περνούν και να αποσπούν χειροκροτήματα. Συμμετείχαν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, οι τρεις φιλαρμονικές, Δημοτική, «Σολωμός» και «Ιωσήφ Ρωγών», μέλη του Ερυθρού Σταυρού και οπλίτες του 2/39 Σ.Ε. οι οποίοι απέσπασαν παρατεταμένα χειροκροτήματα για την λεβεντιά και τον άψογο βηματισμό τους.

Οι παρουσίες των επισήμων και φέτος ήταν ισχνές. Όπως συνηθίζεται δεν παραβρέθηκε κανένας βουλευτής, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ν. Υφαντής, ήταν φυσικά ο δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής, ο διοικητής του 2/39 Σ.Ε. Γ. Νικολόπουλος, ο Λιμενάρχης Γ. Σακιριανός, ο αστ. Διευθυντής Ν. Κοτρωνιάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γ. Κοντογιάννης, ο πρόεδρος των αποστράτων και άλλοι.

aixmi-news.gr