«Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά»

Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτροπιο» σε συνεργασία με το παράρτημα Αιτωλ/νιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και τις εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν το βιβλίο του συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη με τίτλο «Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά».
Στο «Βιβλιοτρόπιο» παρευρέθηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του. Το βιβλίο αυτό είναι της σειράς Μιλώντας των εκδόσεων Πατάκη που στηρίζει την βασική αρχή, ένας ενήλικας να μιλάει σε ένα ή περισσότερους έφηβους για ένα συγκεκριμένο θέμα. Η Άννα όταν γνωρίζει τον αφηγητή είναι ένα μικρό κοριτσάκι 10 ετών, αλλά πολύ περίεργο. Την περιέργειά της αυτή ο αφηγητής την εκμεταλλεύεται για να απαντά σε ερωτήσεις της, αλλά σε κάθε απάντησή του να συμπεριλαμβάνει και την επόμενη ερώτησή του. Όλο το βιβλίο εξελίσσεται παρουσιάζοντας την Άννα από τα δέκα της έως και την στιγμή που είναι πλέον μεταπτυχιακή φοιτήτρια μαθηματικών με την διαδικασία της νέας ερώτησης σε κάθε απάντηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στο βιβλίο αυτό εναλλάσσονται συζητήσεις για τα θεωρητικά και τα εφαρμοσμένα μαθηματικά, ξεκινώντας από φιλοσοφικά μαθηματικά που μετασχηματίστηκαν σε δορυφορικές κεραίες κλπ. Στο βιβλίο παρουσιάζεται και η στιγμή όταν η Άννα αναλαμβάνει την θέση του μέντορα και με ένα γράμμα που στέλνει στον καλύτερό της φίλο, με το πρόσχημα ποιο θέμα να επιλέξει για το μεταπτυχιακό της ενημερώνει τον αναγνώστη για τα προβλήματα των μαθηματικών σήμερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο κ Τεύκρος Μιχαηλίδης δήλωσε «Η Άννα δεν είναι πραγματικό πρόσωπο, αλλά είναι ένα μείγμα από αγόρια και κορίτσια που συνάντησα στα τριανταπέντε χρόνια που διδάσκω μαθηματικά. Είναι δηλαδή διάλογοι πραγματικοί που δεν έγιναν όμως με το ίδιο πρόσωπο. Απ όλους τους διαλόγους αυτούς συνέθεσα την Άννα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κων/νος Χονδρός  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»