550_334_203491

Να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ζήτησε από την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό την ψήφισε ο ελληνικός λαός και εκτιμώντας πως «μόνο τότε θα παύσει το καθεστώς της δουλείας των τόκων και θα επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, στην αποψινή συζήτηση-ενημέρωση της Βουλής για την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ότι η Ελλάδα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε πως η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι Μνημόνιο, πως όσο υπάρχει αυτή, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχία με το αγγλικό δίκαιο, τότε έχουμε Μνημόνιο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε, επίσης, να δείξει προσοχή η κυβέρνηση στο ζήτημα της επιστροφής κεφαλαίων στην Ελλάδα με φορολόγηση 15% χωρίς πόθεν έσχες, διότι αυτό -όπως εκτίμησε- θα συνιστά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, «κι αυτό δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου».

Σχετικά με τους ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα του εξωτερικού, ζήτησε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος, διότι -ανέφερε- με τους μέχρι τώρα ρυθμούς -με τους οποίους ελέγχθηκαν 30 από τα 2.026 της λίστας Λαγκαρντ- ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε 200 χρόνια.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε δε πως τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα όσα έχει πει η ΧΑ, αλλά χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», σημειώνοντας πως αποσπάσματα από αγορεύσεις βουλευτών της ΧΑ έχουν μπει στη δικογραφία για το κόμμα του κάτι που –ισχυρίστηκε- συνιστά «λογοκρισία».

real.gr