Μπέος: «Αν “έστηνα” εγώ για τον Ολυμπιακό δεν θα το ήξερε ο Μαρινάκης»;

Καταγγελίες-βόμβα από τον Αχιλλέα Μπέο στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6! Ο δήμαρχος Βόλου ήταν χείμαρρος για το «Koriopolis» και το βρώμικο παρασκήνιο μιλώντας με ονόματα και διευθύνσεις. Καταιγιστικός εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 κάνοντας φοβερές καταγγελίες για την υπόθεση του «Koriopolis» και γενικότερα για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Βόλου προέβαλε σοκαριστικούς ισχυρισμούς για τον εφέτη Τζιμπλάκη, τον διαιτητή Βοσκάκη και άφησε επανειλημμένα σαφείς αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανοίξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το στόμα του στον ανακριτή Ανδρεάδη και να ξεσκεπάσει όλη την «πυραμίδα» του παρασκηνίου που δρα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος

«Δεν ακούστηκε απλά το όνομα μου, πήγα στη φυλακή. Ήσασταν πολέμιοι μου τότε χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Με παρακαλούν να βγω να μιλήσω γιατί λέω αλήθειες και πράγματα που ακουμπούν τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι τότε ως εργαλεία. Ο Ολυμπιακός βόλου σε ποια συνομιλία, εμπλέκεται και ποιος ποδοσφαιριστής επώνυμα, επίσημα κατήγγειλε ότι δωροδοκήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου ή είχε προσυνεννοηθεί για μειωμένη απόδοση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα Ολυμπιακού Πειραιώς-Βέροιας; Συγκρίνετε αυτά τα δύο.

Αν εγώ είμαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας και έχω τη δυνατότητα να στήσω ένα παιχνίδι -αν έχω αυτή τη δυνατότητα- αν οι παίκτες της ομάδας μου είναι υποτακτικοί, και δεχθούν να συμμετάσχουν σε ένα προσυνεννοημένο παιχνίδι και να οικονομήσουν, δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν. Το κάνουμε μόνοι μας. Όταν όμως θέλουμε ένα παιχνίδι να είναι στο ημίχρονο 0-0 και τελικό αποτέλεσμα 3-0, δεν μπορεί να γίνει από τη μία πλευρά! Πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο και κανείς δεν μιλάει ότι πρέπει να τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός. Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια έχουν ευθύνη και οι δύο. Αν στήθηκε το παιχνίδι σύμφωνα με τις καταγγελίες των ποδοσφαιριστών ευθυνονται και οι δύο και πρέπει να τιμωρηθούν. Ή φοράμε παντελόνια ή όχι; Η δικαιοσύνη οφείλει αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη λογαριάσει πρόσωπα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε, μου πήραν την περιουσία. Με κατέστρεψαν και μια ολόκληρη πόλη. Βγήκα στο δικαστήριο και είπα ότι αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις να οδηγήσουν εμένα στο δικαστήριο μέχρι να γίνει η δίκη, αλλά να μη διαλύσουν την ομάδα. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αυτό που έγινε τότε, δεν γίνεται σήμερα και γελάει ο κόσμος. Αν θέλουν αυτό το ποδόσφαιρο, να το χαίρονται».

Θέλω να ρωτήσω τον κ. Θωμαΐδη μέσω της εκπομπής σας. Το στοιχείο αυτό με τους διαλόγους του Τζιμπλάκη πότε το είχε; Το σάιτ του το είχε αναρτήσει εδώ και 15 μέρες ότι έρχεται μια τέτοια πληροφόρηση, άρα το είχε περίπου 20 μέρες. Γιατί δεν το έβγαλε τόσον καιρό; Αν το είχε κάνει τότε αυτή τη δημοσιοποίηση, ήταν πολύ εύκολο να γυρίσει πίσω η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια. Περιμένανε να περάσει ο μήνας του βουλεύματος, ώστε να είναι αμετάκλητο το βούλευμα, γιατί πλέον είναι δύσκολο ένας κατηγορούμενος να κάνει αναίρεση ή οποιαδήποτε άλλη νομική ενέργεια. Παρά μόνο η ίδια η εισαγγελέας, η κ. Κοτζαμάνη του Αρείου Πάγου, κατά του νόμου.

Μακάρι η κ. Κοτζαμάνη να κινήσει τις διαδικασίες και να αποδειχθεί ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν κοιτάζει πρόσωπα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με ακεραιότητα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Πρέπει να αποδείξει, η κ. Πόγκα, η πρόεδρος του συμβουλίου Εφετών που έβγαλε αυτό το βούλευμα, ότι είναι μια αδέκαστη δικαστίνα. Όμως, ο κ. Τζιμπλάκης με το όνομα, δεν ήταν τακτικό μέλος του συμβουλίου Εφετών, ήταν αναπληρωματικό. Θα πρέπει, λοιπόν, η κ. Πόγκα γιατί άφησε να κάνει την εισήγηση ένα αναπληρωματικό μέλος και όχι τακτικό. Αν το θεωρούμε σύμπτωση, τότε πάω πάσο.

Η διαδικασία με τον κ. Πούλιο δεν ήταν τυχαία, αν τα βάλετε κάτω. Όταν πήραν την πρόταση του κ. Πούλιου το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην περάσουν οι μέρες των διακοπών και να αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης. Ο κ. Πούλιος έκανε 17-19 μήνες να καταθέσει την πρόταση γιατί όντως ήταν ένας ογκώδης φάκελος. Είναι δυνατόν ο εισηγητής να κάνει την πρόταση μετά σε 32 μέρες; Έκαναν αγώνα δρόμου να καταθέσουν το βούλευμα. Όλα αυτά είναι ελεγκτέα και ντροπή της δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω ότι επίορκοι δικαστές θα πάνε στη θέση τους. Θα πρέπει να απαντήσουν για τα τρία διαρκείας και τα “άλλα”. Τα “άλλα” τι ήταν, αυγά για το Πάσχα ή αρνιά; Τι ήταν αυτά τα “άλλα”; Να μας πουν. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Εγώ έχω κριθεί και δεν περιμένω κανέναν Πούλιο και κανέναν Τζιμπλάκη να μου βγάλει τους περιοριστικούς όρους. Με έκρινε ο κόσμος του Βόλου εμένα. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ιεραπόστολος. Είπα όμως ότι δεν μπορώ να δικαστώ ή να κατηγορηθώ χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Οδηγούμαι σύμφωνα με το βούλευμα σε δίκη για δωροδοκία. Να μας πουν λοιπόν, πότε πού και ποιον δωροδόκησα και με πόσα. Κατηγορούμαι ότι εξαπάτησα τον ΟΠΑΠ. Έρχεται ο ΟΠΑΠ και λέει ότι στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου, ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη. Αυτά είναι γελοία πράγματα και μιλάμε για ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο.

Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος που σέβεται τον πολίτη και τη δημοκρατία αυτή η υπόθεση θα ήταν στο αρχείο. Ο Άρειος Πάγος και το Εφετείο το θέμα Τζιμπλάκη το ήξεραν πολύ πριν βγει το βούλευμα. Και είχα φροντίσει κι εγώ να δώσω κάποιες πληροφορίες. Γιατί δεν έκαναν τίποτα; Με τη θετική αύρα όμως. Ποτέ δεν ήμουνα ρουφιάνος και ποτέ δεν θα γίνω. Εδώ όμως παίζεται η ιστορία της οικογένειάς μου. Τα παιδιά μου δεν γνωρίζουν ακόμη το αδίκημά μου και για ποιο λόγο μπήκα φυλακή. Όταν λοιπόν γνωρίζω ότι ένας άνθρωπος που λέγεται Γιάννης Τζιμπλάκης είναι οπαδός του Ολυμπιακού, κάτοχος διαρκείας, επισκέπτεται συχνά τον πρόεδρο, δεν οφείλω να ενημερώσω; Κάποιοι άνθρωποι έχουν πληγωθεί οι οικογένειές τους. Το παιδί μου ντρεπόταν να πάει στο σχολείο γιατί το κορόιδευαν τα άλλα παιδιά.

Στη φιλία μου με τον Νίκο Πατέρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη την πλήρωσα εγώ τη διαμάχη τους. Εγώ μπροστά τους είμαι μυρμήγκι επιχειρηματικά. Σε ψυχή και καρδιά, όμως, δεν τους βλέπω. Αν ανέβουν και οι δυο σε μια ζυγαριά και εγώ από την άλλη, σε εμένα θα γείρει. Η δική τους διαμάχη με οδήγησε στη φυλακή, αλλά δεν το μετανιώνω. Εγώ σέβομαι τα παντελόνια που φοράω και τα προσωπικά μου μαζί τους δεν τα βγάζω. Εγώ στα 56 μου αδελφούλα δεν θα γίνω.

Έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Έχω κάνει σχετικό αίτημα, έχουν απομαγνητοφωνήσει τις 87 από τα 250 κασέτες γιατί στις άλλες υπάρχουν και πολιτικοί και άλλοι που δεν πρέπει να μαθευτούν αυτά που λένε. Να μην κρίνεται από το 30% των απομαγνητοφωνήσεων το ποιος είναι ένοχος για να καλύπτονται άλλοι. Προσωπικά έχω κάνει πέντε αιτήσεις να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι κασέτες και να λάμψει η αλήθεια. Μπορεί πολύς κόσμος που με ακούει να λέει, τι λέει ο Μπέος; Αν κοιτάξετε το δέντρο και όχι το δάσος, αύριο το πρόβλημα θα βρεθεί και στην πόρτα σας.

Υπάρχουν δικαστές με αξιοπρέπεια και ήθος. Και κάποιοι άλλοι σαν τον κ. Τζιμπλάκη που είναι ντροπή. Είναι ένα μείζον ηθικό θέμα η αξιοπιστία της δικαιοσύνης.

Δεν βγήκα από κανένα κολέγιο ή το Άγιον Όρος. Πήρα τηλέφωνο τότε τον Μαρινάκη επειδή ξέρω καλά το αντικείμενο και του είπα ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα την πέσουν στα παιδιά στο αεροδρόμιο, οπότε κοίτα να τους προστατεύσεις. Σε εκείνο το παιχνίδι αδικήθηκε κατάφωρα ο Παναθηναϊκός -σκόπιμα ή όχι δεν μπορώ να το πω εγώ. Παίρνω λοιπόν τον Μαρινάκη που μιλάγαμε 20 ώρες τη μέρα και του είπα να τους προστατεύσει επειδή θα τους την έπεφταν στο αεροδρόμιο. Κακό είναι να μεταφέρεις σε έναν άνθρωπο που είναι φίλος σου μια πληροφορία;

Δεν βγήκατε να πείτε για την πρόταση του κ. Πούλιου που λέει ότι εγώ έστηνα τα παιχνίδια, εν αγνοία του Μαρινάκη, για να βγαίνει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίρνει ο Μαρινάκης 25 εκατ.! Δεν ντρέπονται λίγο; Δηλαδή εγώ είχα τη δυνατότητα να επηρεάσω ένα αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού για να πάρει ο Μαρινάκης 25 εκατ. και μετά να ζητάω εγώ δανεικά από τον Μαρινάκη και τον Σπανό και άλλους φίλους για να βγω από τη φυλακή;

Ζητάω περαιτέρω εξέταση και να κληθούν μάρτυρες (παίκτες, παράγοντες, κλπ). Δεν υπάρχει λόγος, μου απαντάει ο κ. Πούλιος, γιατί είναι πλημμέλημα και έχει παραγραφεί. Ναι, αλλά από ένα πλημμέλημα κατηγορούμαι μετά εγώ για κακούργημα.

Είμαι έτοιμος να κάτσω να πω -χωρίς ονόματα- στον εισαγγελέα και τον ανακριτή όλα όσα γνωρίζω για την πυραμίδα, για τον Γκιρτζίκη και τον Παπανικολάου, όλα αυτά τα εργαλεία που πίνουν το αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα κουπιά που κινούν τη βάρκα είναι πάντα τα ίδια.

Είμαι έτοιμος να ανοίξω το στόμα μου και δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος να κρυφτούν όλοι αυτοί. Έβγαλε ο κ. Κοντονής τη διάταξη για τακτικούς δικαστές. Εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου. Ποιος τους διορίζει αυτούς; Έναν δικαστή δεν μπορεί κανένας άλλος να τον ορίσει παρά μόνο ανώτερος δικαστικός λειτουργός. Στείλανε όμως μια λίστα στην ΕΠΟ και επέλεξε. Και ποια είναι η διαφορά όταν από τους 30 θα επιλέξω αυτούς που θα μου κάνουν τα χατίρια; Τρελαίνομαι με τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη. Δεν ξέρουν το αντικείμενο. Αμολάνε αϊτό. Αφήνουν τον κάθε Γκιρτζίκη να ορίζει τους δικαστές. Κοιμούνται, αλλά τι να πεις. Νομίζετε οι δικαστές δεν είναι άνθρωποι; Όταν, λοιπόν, οι δικαστές έχουν έναν μισθό 1.000 ευρώ από τη δουλειά του και του δοθεί η δυνατότητα να πάρει άλλα 700, 800, 1.000, από μια εξωγενή εργασία, δεν θα έχει υποχρέωση σε αυτόν που τον ορίζει; Με την καλή έννοια το λέω. Εκεί που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν κάνει ένα ίδιο αδίκημα, επειδή τον όρισε ο Ολυμπιακός, στον Ολυμπιακό θα βάλει 1.000 ευρώ πρόστιμο και στον Παναθηναϊκό 50.000. Ξεκινάει ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ με 1.000.000 ευρώ πρόστιμο και ο Ολυμπιακός με 10.000.

Ο αθλητικός εισαγγελέας προτείνει και δεν μπορεί να τιμωρήσει. Πόσες διώξεις έχει ασκήσει και πόσες έχουν εκδικαστεί;

Θα έβαζα λεφτά σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο με προϋποθέσεις. Θα μαζευόμουνα με τις υπόλοιπες ομάδες και θα έλεγα ας παίξει μόνος του ο Ολυμπιακός με αυτό το σύστημα που επικρατεί σήμερα.

Γνωρίζετε ότι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ο Βοσκάκης είχε κάνει μια μάζωξη με τους διαιτητές για να μάθει ποιος είναι από εδώ και ποιος είναι από εκεί; Υπάρχουν φωτογραφίες και στοιχεία. Για ποιο πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο μιλάτε; Για ποιον τι έκανε αυτή τη μάζωξη; Την έκανε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα σύμφωνα με πληροφορίες. Αν πραγματικά οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είναι ειλικρινείς, είναι η ευκαιρία του αιώνα να καθαρίσει μια για πάντα το ποδόσφαιρο και να μπουν οι βάσεις Θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια με όσα ξέρω και έχω βιώσει. Όχι μιλώντας με ονόματα και πρόσωπα, γιατί δεν ξέρω. Αλλά καταστάσεις και πώς λειτουργεί το σύστημα τα ξέρω. Θα σας τα πω.

Δεν είχα πει ότι είμαι ο τσιλιαδόρος της υπόθεσης. Είχα πει για ένα έργο στην Αμερική που πιάσανε τον τσιλιαδόρο και άφησαν αυτόν που έφυγε με τα λεφτά και τα καλάσνικοφ. Αν πιστεύει κανείς, ο πιο αθώος Έλληνας, ο πιο άρρωστος οπαδός, ότι εγώ είχα τη δυνατότητα να στήνω παιχνίδια και να δημιουργώ καταστάσεις, ώστε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης να παίρνει 25 εκατ. εν αγνοία του, λυπάμαι τους γονείς αυτού του Εισαγγελέα που τον σπούδαζαν για να βγάζει τέτοια πορίσματα. Είναι λυπηρό. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε ο κ. Μαρινάκης; Δεν ντρέπονται λίγο; Θέλω να το ξαναπώ. Δίνεται μια ευκαιρία στη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι πολίτες του Βόλου επέλεξαν για δήμαρχο του Βόλου μέχρι το 2019 τον Μπέο. Μέχρι τότε θα είμαι εγώ. Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Χωρίς να έχω πάει σε δίκη θα τεθώ σε αργία; Αυτός ο νόμος είναι φωτογραφικός για τη Χρυσή Αυγή. Να τεθώ σε αργία, αλλά αφού θα έχω περάσει πρώτα από δίκη. Πρώτα να κριθώ από δικαστές και μετά να τεθώ σε αργία. Με τίμησε ο κόσμος του Βόλου με την ψήφο του και δεν μπορώ να τους πουλήσω».

Ο Βόκολος και ο Φύσσας είναι παιδιά μου από τον Πανιώνιο. Δώσανε 2,5 εκατ. για μεταγραφές για να παίξουν με τη Βέροια και τον Παναιτωλικό; Είναι ντροπή. Κάνεις την υπέρβαση και παίρνεις τρεις παιχταράδες για να πάρεις τον τίτλο κι αυτοί δεν έχουν παίξει ακόμα; Αν ήμουν πρόεδρος πέρυσι στον ΠΑΟΚ θα το έπαιρνα το πρωτάθλημα με διαφορά 17-18 βαθμών. Εσύ έχεις τους διαιτητές, εγώ έχω τα στόπερ. Θα έχανα μέσα στην Τούμπα με τον Φωτάκη και τον Χάβο προπονητή; Οι άλλοι έχουν 32 παίκτες μοιρασμένους στις υπόλοιπες ομάδες. Όταν κάνω πρωταθλητισμό προσπαθώ ως παράγοντας να κερδίζω. Από τη στιγμή που έχω αντιπάλους που χρησιμοποιούν θεμιτά μέσα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ θεμιτά. Αν χρησιμοποιήσεις αθέμιτα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ αθέμιτα. Πάντως μ…ας δεν θα γινόμουνα».