66676666Με κινητοποιήσεις – μπλόκο ενάντια στην απόφαση για μεταφορά των σκουιδιών του Πύργου, απαντούν κοινωνικοί φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αχαϊας, που βρίσκονται από τις 8 το πρωΐ της Παρασκευής έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φλόκα.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι έχουν αποκλείσε τον ΧΥΤΑ και δεν επιτρέπουν σε φορτηγά που μεταφέρουν  σκουπίδια να προσεγγίσουν την κεντρική πύλη. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο dytikanea.gr, ια παραμείνουν εκεί μέχρι τις 10.30 το πρωΐ και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν

Να σημειωθεί οτι οι οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν την μεταφορά σκουπιδιών της Δυτικής Αχαΐας, μιας και η υλοποίηση της απόφασης για μεταφορά των σκουπιδιών  του Πύργου προνλέπεται για τηβν επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια της συνάντησης που συγκάλεσε η συντονιστική επιτροή στο Μαζαράκι.

Όπως από την Τρίτη ανάρτησε το dytikanea.gr, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Στο Μαζαράκι σήμερα 24 Μαρτίου συνήλθε η Συντονιστική Επιτροπή, όπου παρουσία δεκάδων κατοίκων, συλλόγων και Αιρετών, τους ενημέρωσε για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να φέρει σκουπίδια από τον Πύργο στο Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα.
Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Το σύνολο των παρευρισκομένων, καθώς και ομόφωνα όλης της Συντονιστικής Επιτροπής αποφάσησε:
•Την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 08:00π.μ., καλούνται όλοι οι κατοικοι όχι μόνο της Ωλενίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αχαΐας, που δεν θέλουν ο τόπος τους να υποβαθμιστεί κι άλλο με την μεταφορά σκουπιδιών από τον Πύργο και δεν θέλουν ο Δήμος μας να γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Δυτικής Ελλάδος, ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ.
•Την ίδια ημέρα, στις 18:00, όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο στην Κάτω Αχαΐα για να φωνάξουμε να ακυρωθέι η απόφαση, να παρουμε σκουπίδια από τον Πύργο, καθώς θα επιδοθεί και ψήφισμα.
Πολίτες της Δυτικής Αχαΐας όλοι να είστε παρών στις κινητοποιήσεις, γιατί εαν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας.»http://dytikanea.gr/