Σημεία από την παρέμβαση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» των δημοσιογράφων κ. Λυριντζή και κ. Οικονόμου για την πολιτική επικαιρότητα.

  • Η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, θα έπρεπε να αποτελεί μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και  όχι να γίνεται καθ’ υπόδειξη των θεσμών-εταίρων. Η κομματικοποίηση του κράτους είναι πηγή  δεινών στον τόπο μας διότι διαμορφώνει πελάτες και όχι πολίτες.
  • Ποτέ δεν επιθυμούσε το Ποτάμι τη σύναψη συμφωνίας χωρίς όρους με τους εταίρους. Είχαμε επισημάνει, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε  παραδέχθηκε, ότι έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί η συμφωνία πιο έγκαιρα γιατί θα είχαν επιτευχθεί σαφώς καλύτεροι όροι, και όχι με αυτούς που υπεγράφησαν τελικά υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και υπό τον άμεσο κίνδυνο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές και έφερε μία επώδυνη συμφωνία με πολλά αντιλαϊκά μέτρα. Υποσχέθηκε προεκλογικά όχι επιβολή 23% ΦΠΑ στα νησιά, στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους αγρότες αλλά παίρνει πίσω τις υποσχέσεις αυτές. Ξανασκέφτεται βέβαια, λόγω της γενικευμένης αντίδρασης, την υπερβολική φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή για τα άνω θέματα και αναλόγως θα τοποθετηθούμε.