???????????????????

Αντιπολιτευτικό «σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της ΝΔ με στόχο να αναδείξει την διγλωσσία που επικρατεί στο Μαξίμου, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι υψηλοί τόνοι άρχισαν από την προηγούμενη Πέμπτη με τον Αντώνη Σαμαρά να δημοσιοποιεί την συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές και να υποστηρίζει ότι είναι ταυτόσημη με εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης, συνέχισε την επόμενη μέρα κατά την τοποθέτηση του στο πολιτικό συμβούλιο, χθες με το non paper που εξέδωσε η ΝΔ με τίτλο «Μια εβδομάδα ψέματα» και συνεχίστηκε σήμερα με την συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής.

«Η οικονομία βουλιάζει στην ασφυξία και στην αβεβαιότητα και η κυβέρνηση ασχολείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο… Η κυβέρνηση υπέγραψε επέκταση του Μνημονίου αλλά αρνείται να το παραδεχθεί. Και έτσι δεν μπορεί να εφαρμόσει καμία πολιτική», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι εδώ και δύο μήνες «δεν παρήγαγε κανένα έργο» και υποστηρίζει πως τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν «αναδιατύπωση δικών μας πολιτικών».

Επιμένει ότι η νέα συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, καθώς «αν εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα κάποιος πρέπει να το χρηματοδοτεί. Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πληρώσουμε τα δάνεια που λήγουν, κάποιος πρέπει να μας δανείσει». Αναφερόμενος στη διακυβέρνησή του τονίζει: «Είχαμε φτάσει ένα βήμα από την έξοδο στο μνημόνιο, είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές και είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Και τώρα βλέπω τη χώρα να απομακρύνεται από όλα αυτά και να βυθίζεται ξανά σε όλα εκείνα από τα οποία αγωνιζόμασταν να την απαλλάξουμε».

Η ΝΔ σε non paper κατηγορεί τον πρωθυπουργό για διγλωσσία. «Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μετά τη Σύνοδο Κορυφής καθησύχαζε την ελληνική κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ρευστότητα της χώρας, απέκρυπτε το πραγματικό πρόβλημα από τους Έλληνες πολίτες.

Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, πέντε ημέρες νωρίτερα είχε στείλει αναλυτική επιστολή για το ζήτημα προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ, στην οποία επεσήμανε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Προφανώς, η τακτική των αντιφατικών δηλώσεων και της διγλωσσίας έχει στόχο την απόκρυψη από τον ελληνικό λαό του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί η πολιτική της «δημιουργικής ασάφειας» που ακολουθούν τα κυβερνητικά στελέχη», τονίζουν χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους» 

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν θα στηρίξει όλα τα μέτρα ή τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, ενώ δηλώνει πως θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία, καθώς προέχει το εθνικό συμφέρον.

«Καθ΄ όσον η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο ούτε την ασφυξία, ούτε την αβεβαιότητα… Να μην κάνουν το λάθος να μας θεωρήσουν δεδομένους! Δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε! Και κυρίως δεν θα στηρίξουμε νέες φορολογικές επιδρομές», τονίζει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του.