Ξύλο και των… γονέων στην τουρκική Βουλή! (Φωτογραφίες – Βίντεο)

turkey_516_355

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Βουλή μετατρέπεται σε ρινγκ. Έγινε ξανά το βράδυ της Τετάρτης (11.01.2017) όταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (του Ερντογάν) πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και φυσικά οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση που διακαώς θέλει ο Ερντογάν για να γίνει… συνταγματικά «σουλτάνος» της Τουρκίας.

Όσο για την αιτία του καυγά; Κάποιοι λένε πως ήταν η αντίδραση των βουλευτών του κόμματος της αντιπολίτευσης για το γεγονός πως ενώ η ψηφοφορία έπρεπε να είναι μυστική, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αποφάσισαν να την κάνουν… φανερή. Για να “εγκλωβίσουν” πιθανώς και κάποιους από τους… “δικούς τους” που σε προηγούμενη ψηφοφορία δεν ψήφισαν με βάση της “επιταγές” του “σουλτάνου”.

Όμως υπάρχει και μια άλλη πληροφορία: πως αιτία του καυγά ήταν το γεγονός πως βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη διαδικασία, κάτι που εκνεύρισε τους κυβερνητικούς.

Μάλιστα, σε video έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας βουλευτής επιτίθεται σε γυναίκα που κρατά κινητό και καταγράφει τι γίνεται μέσα στη Βουλή. Το πλάνο θολώνει και ακούγονται φωνές.

Μετά, τα πράγματα γενικεύτηκαν και το χώρος μπροστά από το κεντρικό βήμα της τουρκικής Βουλής έγινε… ρινγκ, με τους βουλευτές να ανταλλάσσουν από σπρωξιές μέχρι γροθιές.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

newsit.gr