Από την αρχή του προηγούμενου μήνα (Φεβρουαρίου )ξεκίνησε να απασχολεί την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου το απαράδεκτο και τριτοκοσμικό γεγονός της μη σίτισης των φοιτητών των πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου.Σε άλλες μας αναρτήσεις περιγράψαμε και θα περιγράφουμε τα αίτια αλλά και τις εξελίξεις του ζητήματος μιας και αύριο αναμένεται να βρεθεί στο Αγρίνιο η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Βενετσάνα Κυριαζοπούλου .

Εκείνο που θέλουμε να θίξουμε σήμερα είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι βουλευτές του νόμου το συγκεκριμένο θέμα λες και είναι κάτι ξένο και μακρινό γι αυτούς.

Και το χειρότερο όμως για το Αγρίνιο είναι όλο το παρασκήνιο που υπάρχει για τη μεταφορά του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων στήν Πάτρα ή και των άλλων σχολών.

Και να ήταν μόνο τα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο;Το έργο Αμβρακία -Άκτιο τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, για παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού ούτε λόγος κι ένα σωρό άλλα θέματα του νομού έχουν πάει στις καλένδες .

Μόνο ο κ. Νίκος Μωραίτης κάνει κάποιες προσπάθειες κυρίως για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο έργο Αμβρακία -Άκτιο ή στα διόδια του Ακτίου.Οι άλλοι βουλευτές στην καλύτερη περίπτωση εξαντλούνται σε επισκέψεις σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και μάλλον επικοινωνιακούς λόγους εξυπηρετούν κι άλλοι επιχειρούν με φόντο τα προβλήματα του νοσοκομείου, να λύσουν τις εσωκομματικές και προσωπικές τους διάφορες.Όμως τα προβλήματα δεν περιμένουν ,ούτε η κοινωνία που περιμένει πλέον απτά έργα.Ο άμεσος χρόνος θα δείξει…