937fm
Αρχική » Πολιτική » Ο Γιώργος Βαρεμένος για την ένταξη στον Εθνικό Κατάλογο της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας

Ο Γιώργος Βαρεμένος για την ένταξη στον Εθνικό Κατάλογο της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας

varemenos44

Μεγάλο βήμα για την επίτευξη ενός ζωτικού στόχου για τον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας χαρακτήρισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος την ένταξη στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας. Ο κ. Βαρεμένος πρόσθεσε ότι είχε κάνει στόχο πρώτης γραμμής το θέμα, από τότε που είχε παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Υπήρχαν δισταγμοί και αντιρρήσεις, όχι κακής πρόθεσης, που ξεπεράστηκαν από την σημερινή κυβέρνηση και επικράτησε η πολιτική βούληση για την λύση ενός μεγάλου θέματος που αφορά τη μισή εθνική παραγωγή ελιάς Καλαμών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου με μεγάλα ποιοτικά στάνταρ, είπε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε ότι έχει μεταφέρει σε παραγωγικές οργανώσεις την ανάγκη για την συγκρότηση ενός άρτιου φακέλου για την στρογγυλή ελιά Αγρινίου. Άλλος δρόμος από την στροφή στα ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα δεν υπάρχει για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Βαρεμένος είπε ότι σχετικά με τις ζημιές από τις πλημμύρες στο δίκτυο του ΤΟΕΒ στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο την χορήγηση μηχανημάτων από την  Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού- ΔΙΔΕΡΓΩΝ (πρώην ΜΟΜΑ),για την εκτέλεση επειγόντων έργων στο δίκτυο. Σύμφωνα με την υπόσχεση του Υπουργού Άμυνας, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος υπέβαλε αίτημα στη Διεύθυνση Μηχανικού προκειμένου να το διαβιβάσει στην «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» για τη χορήγηση των μηχανημάτων. Περιμένουμε την υλοποίηση του αιτήματος και είμαστε έτοιμοι να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων τις υπηρεσίες του στρατού και τον Υπουργό Άμυνας, κατέληξε στο σημείο αυτό ο κ. Βαρεμένος.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on TumblrPrint this pageShare on RedditShare on StumbleUpon