Ξαφνική εμπλοκή με το «πόθεν έσχες» δύο υπουργών

Το θέμα προέκυψε έπειτα από καταγγελία της Δέσποινας Χαραλαμπίδου – Ο ένας «ξεχνούσε» επί τρία χρόνια να δηλώσει στην εφορία ένα εκατ. ευρώ – Το έπραξε φέτος με συμπληρωματική δήλωση – Ο άλλος εμφανίζεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται – Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες και δύο βουλευτών

Μείζον πολιτικό προβλημα για την κυβερνηση απειλούν να δημιουργήσουν φακελοι με στοιχεία-«φωτιά» για τα πόθεν έσχες δύο νυν υπουργών.

Όπως προκύπετι απ’ όσα είπε στο Mega η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον έλεγχο των Πόθεν Έσχες, υπάρχουν τέσσερα… προβληματικά πόθεν έσχες, που αφορούν σε δύο εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς σε δύο βουλευτές -έναν νυν και έναν πρώην.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, υπουργός είχε… ξεχάσει για τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, πράγμα που έκανε με συμπληρωματική δήλωση φέτος.

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, βάσει του «πόθεν έσχες» του, φαίνεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρων βουλευτής, με σοβαρές φορολογικές εκκρεμότητες.

Η κυρία Χαραλαμπίδου επισήμανε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Ωστόσο, ο διάδοχός της, Γιώργος Βαρεμένος, δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία και προσθέτει πως θα καλέσει άμεσα την κυρία Χαραλαμπίδου για εξηγήσεις.

Πάντως, η κυρία Χαραλαμπίδου, σε επικοινωνία με το protothema.gr, επιμένει για το περιεχόμενο των ανοικτών φακέλων και συμπληρώνει πως, μαζί με τις τέσσερις παραπάνω υποθέσεις, υπάρχουν και άλλες που αφορούν το οικονομικό έτος 2012.

Σημειωνει συγκεκριμένα πως εκκρεμεί ο έλεγχος σε δέκα υπόχρεους που αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν πόθεν εσχες, σε 31 που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεια και σε 20 που εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις

http://www.protothema.gr/